Amint arról beszámoltunk, Georges Leekens a Ferencváros játékosát, Otigba Kennethet is meghívta a magyar válogatottba. A védő – aki korábban a nigériai válogatott hívására várt – első alkalommal szerepelhetne majd felnőtt nemzeti csapatunkban. Otigba döntéséről a fradi.hu-nak beszélt.

 Amikor a szövetségi kapitány telefonon megkeresett, hogy számítana rám, nagyon megtisztelve éreztem magam. A kapitány úr beszélt a csapatról való elképzeléseiről, és jelezte, hogy bennem is látja a potenciált.

Két barátságos mérkőzést játszik a csapat, én pedig nagyon várom, hogy a válogatottban is megmutathassam magam. Az biztos, hogy ahogy a Fradiban, úgy a válogatottban is a maximumot nyújtom majd, aztán az idő majd eldönti, hogy sikerül-e megragadnom a válogatottban.

Otigba édesapja nigériai, édesanyja pedig magyar, így elvileg bármelyik válogatott hívását elfogadhatta volna.

Családon belül sokat beszélgettünk a témáról. Amikor édesanyámnak mondtam, hogy elfogadtam a meghívót, majdnem elsírta magát, annyira örült. Az ilyen pillanatok sokat jelentenek. Nagy örömmel várom, hogy pályára lépjek a magyar nemzeti csapatban.