Ahogy beszámoltunk róla, a svéd bajnok Djurgarden lesz a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. Az FTC részéről Dibusz Dénes kapus úgy nyilatkozott, a lehetséges ellenfelek közül a legerősebbet kapták, a svéd klub sportigazgatója viszont örül a zöld-fehéreknek.

– Ha választhattunk volna, a Ferencvárost kértük volna – nyilatkozta Bosse Andersson az Aftonbladetnek – Nem vagyunk csalódottak, bár hozzá kell tenni, hogy a Ferencváros a magyar bajnok, erős csapat. Az igazi az lett volna, ha hazai pályán fogadhatjuk ellenfelünket, de ne legyünk telhetetlenek.

A Ferencvárosnak négy párharcot kell megnyernie a BL-főtáblára jutáshoz, három nyert meccs az Európa-liga csoportköréhez elég. Ha az NB I bajnoka kiesik a BL-ből, az Európa-liga selejtezőjébe kerül.

Tavaly a Ferencvárost a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában állította meg a Dinamo Zagreb. Szerhij Rebrov együttese az Európa-ligába átkerülve a selejtező zárókörében legyőzte a litván Suduvát, ezzel bejutott az El csoportkörébe, és tizenöt év után szerepelhetett újra európai kupasorozat főtábláján.