A csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy a Ferencváros a máltai Valletta FC esetleges kiejtése esetén a horvát Dinamo Zagrebbel vagy a grúz Saburtaloval játszhatna majd a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében.

Az európai szövetség, az UEFA hétfői sorsolásán Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója képviselte a Ferencvárost, aki a sorsolás után a klubhonlapnak nyilatkozott.

A sorsolás után mindkét együttes képviselőjével találkoztam, mindketten óvatosak, de mi is azok vagyunk. Kaphattunk volna könnyebb, de nehezebb ellenfelet is, ám most még felesleges számolgatni, előbb a Valletta elleni párharcra, az első, szerdai mérkőzésre kell koncentrálnunk. Nem szabad lebecsülni a máltai csapatot sem, ne feledjük, az Európa Liga első selejtezőkörében a szintén máltai Gzira United kiejtette a Hajduk Splitet – mondta a FradiMédiának Orosz Pál.

Amennyiben a Ferencváros továbbjut, a következő körben idegenben kezdi a párharcot. Várhatóan augusztus 6-án vagy 7-én játsszák az első mérkőzést, a visszavágóra egy héttel kerül sor.

Megvan a Fradi következő ellenfele a BL-ben