I. félidő

A Ferencváros a Bajnokok Ligája-szereplésének keddi, kijevi befejezése után a Zalaegerszeget fogadta az OTP Bank Liga 14. fordulójában. Az első tíz percben több nagy lehetőség is adódott a vendégek előtt: az 5. minutumban Blazic hazaadása rövid volt Dibusznak, a kifutó kapus Babati lábát találta el a labdával, amiről a kapu felé pörgött a játékszer, végül azonban Dvali kivágta azt, majd Bedi törhetett volna egyedül kapura, de sokat várt és a visszafutó Somália szerelni tudta. A 10. percben egy jobb oldali ZTE-szöglet után Dibusz pont Lesjak elé ütötte a labdát, aki azonban 10 méterről, kissé balról fölé lőtt.

Ezt követően átvette az irányítást az FTC, a 15. percben Heister beadására érkezett Isael tisztán az ötösön, de Dibuszba fejelte a labdát. Egyre többet birtokolta a labdát és támadott a zöld-fehér csapat, a 24. minutumban Mak vette célba Demjén kapujának bal alsó sarkát, de a labda elsuhant a kapufa mellett. A játékrész második fele kevesebb eseményt hozott, a hazaiak támadtak, a vendégek pedig kontrákkal próbálkoztak, de igazán nagy helyzetek nem alakultak ki.

II. félidő

A játékrész második fele kevesebb eseményt hozott, a hazaiak támadtak, a vendégek pedig kontrákkal próbálkoztak, de igazán nagy helyzetek nem alakultak ki.

A második félidő is Fradi-fölénnyel kezdődött, az 57. percben Mak kapott labdát a jobb oldalon, azonban lövése elkerülte a bal felsőt. Sokáig nem tudtak igazi ziccerekig eljutni a hazaiak, aztán a 67. percben Mak ugratta ki Baturinát, aki ziccerben Demjénbe lőtt.

A megítélt bal oldali szögletre Laiduni érkezett középen és kapásból a kapu közepébe lőtt (1-0) – ezzel megszerezte első gólját a Ferencváros színeiben.

Két perccel később Zubkov ugratta ki pontos labdával Baturinát, aki ziccerben Demjén mellett a jobb alsóba lőtt (2-0).

A 75. minutumban Zubkov 28 méteres szabadrúgását ütötte ki a bal felsőből Demjén. A hajrában a ZTE még bátran ment előre a szépítő gól megszerzéséért, de végül vagy Dibusz, vagy a hazai védők jelentették a végállomást, így maradt a kétgólos különbség a végére.

NB I, 14. forduló

Ferencvárosi TC–Zalaegerszegi TE FC 2-0 (Laidouni 68., Baturina 70.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Fradi: Dibusz – Botka, Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Somália (Haratin, 81.) – Mak (Uzuni, 81.), Isael (Zubkov, 60.), Tokmac (Sigér, 71.) – Boli (Baturina, 60.).

ZTE: Demjén – Bedi, Szépe, Lesjak (Kovács B., 76.), Bobál, Gergényi (Németh E., 76.) – Vass, Sankovic, Favorov (Tajti, 71.), Babati (Zimonyi, 71.) – Dragóner (Könyves, 56.).