Az OTP Bank Liga 19. fordulójában, Újpesten került sor a 2020/21-es szezon második derbijére, amin a hazaiak első, a vendégek második 2021-es bajnoki sikerük megszerzéséért léptek pályára.

A 12. percben véleményes szituáció alakult ki az FTC tizenhatosán belül: Stieber szöglete után Tallót a mezénél fogva visszahúzta Haratin, Iványi játékvezető azonban nem ítélt tizenegyest, talán azért is, mert túlságosan teátrális mozdulattal esett el az újpesti csatár. Ezt követően Simon lövése, majd Blazic fejese jelentett veszélyt, aztán a 24. minutumban vezetést szerzett a Ferencváros.

Isael jobbról érkező lövését Banai kiütötte, majd a felpörgő labdát Pauljevic Uzuni szorításában a saját kapuja felé fejelte. Az újpesti kapus ezt is kiütötte, ám a labda Isael elé került vissza, aki a kapu közepébe lőtt (0-1). Az első játékrész hátralevő ideje kevés eseményt tartogatott magában, az Újpest nem tudott komolyabb egyenlítési lehetőséget kialakítani.

A fordulás után szinte rögtön megduplázta előnyét az FTC: Isael a jobb oldalról adott be szögletet, a tisztázni akaró Tallo pedig a saját kapujába csúsztatta a labdát (0-2). Ezt követően kisebb, zömében meddő mezőnyfölénybe került az Újpest: Csongvai távolról, Stieber közelről, Tallo pedig fejjel próbálkozott, kevés sikerrel.

Mindkét oldalon cserék következtek, majd a 76. percben végleg eldőlt a mérkőzés: Boli középreadása után Banai ütötte ki a labdát, amit Uzuni készített vissza Tokmacnak, az ő lövése még elakadt, Uzuni viszont közelről belőtte a kipattanót (0-3). A 90. minutumban pedig a csereként beállt Vécsei adta meg a kegyelemdöfést, amikor Uzuni beadása után pont elé fejelték ki a labdát, 17 méterről lőtt, a megpattanó játékszer pedig a bal alsóban kötött ki (0-4).

Az Újpest a Budafok Zalaegerszeg elleni 3-1-es győzelmének is köszönhetően kiesőhelyre csúszott vissza a tabellán, télen kinevezett új edzőjével, Michael Oenninggel pedig háromból három mérkőzést elveszített. A Ferencváros tovább növelte előnyét a tabella élén és 1990 óta a legnagyobb arányú győzelmét aratta a negyedik kerületiek ellen.

Újpest-Ferencváros 0-4

Gólszerző: Isael (24.), Tallo (47.-öngól), Uzuni (75.), Vécsei (90.)

Újpest: Banai – Pauljevic (Kastrati, 71.), Baosic, Koutroumpis, Antonov (Katona, 89.) – Csongvai, Mitrovic (Mucsányi, 62.), Onovo – Simon (Szakály, 62.), Tallo, Stieber (Beridze, 62.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo (Lovrencsics, 74.), Blazic, Botka, Heister (Civic, 80.) – Somália (Vécsei, 80.), Haratin – Isael (Boli, 74.), Tokmac, Uzuni – Baturina (Sigér, 64.)

Derbi: Soha nem volt még ilyen brutális különbség a két csapat között a 12 fős NB I-ben