I. félidő:

A Vidi az ellenfélnek és a Fradi bajnoki címének szóló sorfala, illetve Juhász Roland búcsúztatása vezette fel a már tét nélküli rangadót, a fehérváriak csapatkapitánya utoljára lépett pályára klubjában, és a kezdősípszó előtt szóban is elköszönt a pályán a szurkolóktól.

Egyértelműen a Vidi akarata érvényesült aztán a pályán, a tartalékosabb Ferencváros visszaállt és próbált ellentámadásokkal operálni, de nem sok sikerrel. Egyedül a december óta  a bajnokságban először kezdő Szignyevics próbálkozott egy-két lövéssel a meccs elején, de ezúttal sem tudott kitűnni csapatából a fehérorosz támadó.

A másik oldalon viszont akadtak veszélyes szituációk, például már a 4. percben, amikor Nego tiszta helyzetben nem talált kaput, vagy a 30.-ban, amikor Petrjak futotta le Frimpongot, balról centerezett, Otigba nem találta el jól a labdát, amely így Nikolics elé pörgött. A csatár lőtt, de Gróf elvetődve úgy védett, hogy ki sem pattant róla a labda.

Gróf a 43. percben, Hodzic löketénél is szépen védett, nem sokkal később azonban már ő is tehetetlen volt.  Heister kezezését fújta be Berke játékvezető 11-esnek, a közönség pedig nyilván Juhászt akarta ítéletvégrehajtóként. Ő is állt oda a 11-eshez, amelyet biztos lábbal vágott a kapuba (1-0).

Juhász Roland gólja a Ferencváros ellen

Hát persze, hogy Juhász Roland lövi!A Fehérvár büntetőből szerzett vezetést a Ferencváros ellen az első félidő hajrájában, a labda mögé a búcsúzó Juhász Roland állt. A 23-as számú játékos 23. bajnoki gólját szerezte a Fehérvár mezében.

Közzétette: M4Sport – 2020. június 23., kedd

II. félidő:

Némi meglepetésre Rebrov sem cserélt a szünetben, de “valamit” mondhatott játékosainak, mert agresszívabban és támadóbban kezdett az FTC. A 48. percben Isael 22 méteres löketét ütötte szögletre Kovácsik, majd két perccel később Heister jó beadásáról Szignyevics lemaradt, Skvarka viszont elére a labdát, de csak úgy, hogy néhány lépésről a bal kapufa mellé stukkoljon.

Ezzel azonban nagyjából el is lőtte a puskaporát egy időre az FTC – egy kaput elkerülő Szignyevics-lövést leszámítva -, a Vidi viszont többször is eldönthette volna a rangadót. Az 55. percben Petrjak és Nikolics kettő az egyben törhetett kapura, de az ukrán elméretezte a passzát, így csatártársa nem kerülhetett 100 százalékos ziccerbe. A 74. percben aztán Nikolics passza már tényleg ziccerben találta Negót, Gróf azonban hatalmas bravúrral zárta a szöget.

Rebrov tovább keverte a kártyákat, több fiatalt (Csonka, Csontos, Ramadan) is bevetve, de ez most kevés volt a Fehérvár ellen. A több helyzetet kidolgozó hazai csapat összességében megérdemelt győzelmet aratott, így búcsúztatva a visszavonuló Juhászt és a távozó Viníciust is.  Az FTC február vége óta először kapott ki az NB I-ben, kilenc találkozó után szenvedett vereséget a bajnokcsapat.

Juhásszal szelfizett a Vidi-Fradin pályára rohanó szurkoló – videó

OTP Bank Liga, 32. forduló:

MOL Fehérvár – Ferencváros 1-0 (Juhász 45. – 11-esből)

A meccs minden fontos mozzanata itt!

Később:

21:05: Újpest – ZTE élőben a csakfoci.hu oldalán!