A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, a helyszínen lévők a december végén életének 92. évében elhunyt dr. Springer Miklós, az FTC alapító elnökének unokájára, a klub elnökségi tagjára emlékeztek.

Iványi Zoltán sípszava után hamar megszerezte a vezetést a Ferencváros – Civic bedobását követően Tokmac ment el a bal oldalon, a paksiak nem tudtak felszabadítani, Zubkov elé került a labda és meglőtte csapata vezető, saját maga szezonbeli hatodik gólját. 17 percet kellett várni az első paksi lehetőségre, amikor Könyves két védővel szemben tartotta meg a labdát, középre adott, az érkező Szabó tüzelt kapura, ám Dibusz könnyedén védett.

A félidő felét átlépve egy szemre is tetszetős akció végén Tokmac vállalkozott lövésre, próbálkozása méterekkel mellé szállt. A 43. percben Boli növelte kettőre a Fradi előnyét – Sigér lepattanó lövése után a bal alsóba helyezett Rácz kapus mellett.

Alig telt el hat perc a második játékrészből Isael jobb oldalról elvégzett szabadrúgására senki sem ért bele középen, így a labda érintetlenül a kapu jobb oldalában kötött ki. A 65. percben Lenzsér hibáját használta ki Tokmac és a félpályáról indulva métereken keresztül vezette a labdát, majd Bolinak passzolt, aki okosan átlépte a labdát és az érkező Zubkov állítgatás nélkül ballal a jobb alsóba lőtt.

A hajrához közeledve Szergej Rebrov az argentin Gastón Lodicót, és a svájci Luganótól szerződtetett Vécsei Bálintot is csatasorba küldte. Később a 79. percben a csereként beálló Varga megrúghatta volna a Fradi ötödik gólját, azonban a lövése elakadt Ráczban. A 82. percben a kilencedik kerületiek korábbi közönségkedvence, Böde Dániel vállalkozott lövésre, de nem találta el a kaput, így a Fradi könnyed, négygólos győzelemmel kezdte az NB I tavaszi nyitányát.

Összefoglaló

Ferencváros – Paks 4-0 (Zubkov 3., 65., Boli 43., Isael 51.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Otigba, Civic – Sigér (Vécsei 77.), Haratin – Isael, Tokmac (Lodico 70.), Zubkov (Varga R. 70.) – Boli

Paks: Rácz – Kulcsár D., Lenzsér (Szélpál 83.), Gévay, Poór, Szabó J. – Balogh B., Kecskés (Szakály D. 60.), Bertus – Könyves (Szendrei 73.), Böde