Korábban bolgár sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk arról, hogy MOL Fehérvár FC-hez igazolhat Gaius Makouta, aki jelenleg kölcsönben szerepel a bolgár Beroe Zagora csapatában a portugál Bragától. Értesüléseink szerint a középpályás szerződtetése valóban felmerült, azonban akkor is jeleztük, hogy a cikk határozott állításaival szemben korántsem biztos, hogy a fehérváriaknál folytatja, mivel több megkeresése is van.

A dsport.bg hétfői beszámolója szerint a címvédő Ferencváros is bekapcsolódott a 23 év futballistáért folytatott versenyfutásba. A hírek szerint a Fradi és a Vidi is konkrét ajánlatot is tett érte, egy esetleges átigazolás esetén a bolgár klubja is részesedést kap belőle. Az ügynöke a lapnak megerősítette, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy közép-európai együttessel, azonban csapatnevet nem említett. Az ulloi129.hu viszont azt írta, hogy értesüléseik szerint a bolgár sajtóban megjelentekkel ellentétben

a Ferencváros nem tett ajánlatot a labdarúgóért, ahogyan Gustavo Busatto-ért sem.

A sportal.bg és több más bolgár médium ugyanis arról is írt, hogy a magyar bajnok megtette ajánlatát a CSZKA Szófia brazil-olasz kettős állampolgárságú kapusáért, Busatto-ért. Őt egyébként a bolgárok korábban a Vidivel is szóba hozták a téli átigazolási időszak megkezdése előtt.

A két, magyar klubokkal összeboronált játékosról a következőket érdemes tudni: a középső, illetve védekező középpályásként bevethető Makouta Franciaországban született, ahol több utánpótlás-csapatban is megfordult. Innen Írországba vezetett az útja, majd Görögországban is játszott. Jelenleg a portugál élvonalbeli Braga labdarúgója, de idén januártól kölcsönben szerepel a Beroe együttesében, amelynek színeiben a Transfermarkt szerint 17 tétmeccsen hét gólt szerzett és két gólpasszt jegyzett. A kongói válogatott mezét hatszor ölthette magára.

A másik játékos, a kapus 2019 nyarán került a szófiai klubhoz, amelynél alapemberré vált azonnal, az első idényében 17 alkalommal volt a kezdőcsapat tagja, míg a most futó szezonban már 15 alkalommal védett a bajnokságban.

Újra pörög az átigazolási rovatunk, ahol minden tény, hír, pletyka megtalálható a hazai piacról:

A Mezőkövesd ajánlatot tett a korábbi NB I-es légiósnak – hazai átigazolási hírek