Az utánpótlás is profitál abból, hogy a magyar bajnok Ferencváros a főtáblára jutott a Bajnokok Ligájában, hiszen az FTC korosztályos együttese így automatikusan az UEFA égisze alá tartozó sorozatban, az Ifjúsági Ligában méretheti meg magát – írja a fradi.hu.

A Ferencváros újoncként szerepelhet majd a 2020/2021-es idényben, Magyarországot korábban kétszer a Puskás Akadémia, illetve egyszer-egyszer a Honvéd, a szombathelyi Illés Akadémia és az MTK Budapest képviselhette. Ezúttal két magyar klub kap lehetőséget, a Fradi mellett ugyanis a legutóbbi U19-es bajnokságot megnyerő ETO FC Győr is indulhat.

A pandémia árnyékában az új idény menetrendjén változtatni kényszerült az UEFA, amely úgy döntött, hogy a 2020/2021-es küzdelmeket csak 2021 márciusától indítja el, 64 klub részvételével, ám a korábbiakkal ellentétben egyből egy egyenes kieséses szakasszal. A halasztást főként a versenysorozat szervezési nehézségei, például a kiskorú játékosok részvétele és utaztatása indokolta.

– A sorozat 64 csapat részvételével egyenes kieséses formátumban folytatódik 2021 márciusában. A pontos részleteket az UEFA Végrehajtó Bizottsága fogja jóváhagyni a megfelelő időpontban – olvasható az UEFA hivatalos oldalának közleménye.