Mint ismeretes, a Ferencváros a 2019-es EL-főtábla és a 2020-as BL-csoportkör után újra a második számú kupasorozat legjobbjai között szerepelhetett, amivel ismét komoly összeget kaszálhat majd az UEFA-tól a magyar bajnok. És ehhez még hozzátett a Fradi csütörtökön 630.000 eurót, azaz több mint 230 millió forintot a Bayer Leverkusen legyőzésével.

A Ferencváros így összesen 4,26 millió eurót keresett azzal, hogy az Európa Liga-csoportkörben játszott, ehhez pedig még hozzájön a BL-selejtezők során (és az 5 millió eurós playoff-kör elérésével) összefocizott nagyjából 6,3 millió euró, illetve az egyelőre nem ismert, a közvetítési díjak és az UEFA-együttható után járó összeg (nem is beszélve a jegybevételekről).

A Fradi így már most bőven 10 millió euró (3,65 milliárd forint) fölötti bevétellel számolhat az európai szövetségtől és a lista még tehát közel sem teljes.

A végösszeg minden bizonnyal elmarad majd az egy évvel ezelőtti, több mint 18 millió eurós BL-bevételtől, de magyar szinten így is nagyon komoly összeget jelent mindez a zöld-fehéreknek.

EL: “A Leverkusen “B” csődöt mondott a Fradi ellen” Stögert szidalmazták a németek – lapszemle