Június közepén a csakfoci.hu elsőként számolt be arról, ami már hivatalossá is vált: hiába merült fel erősítésként a nemzetközi sajtóban több lehetséges szélső, a kilencedik kerületi klub első számú opciója erre a posztra az ukrán játékos, Olekszandr Zubkov megtartása volt. Ennek érdekében már hónapokkal ezelőtt megkezdték az egyeztetéseket a donyeckiekkel.

A tárgyalások sikerre vezettek, hiszen a Ferencváros szombaton délután hivatalos oldalán jelentette be, egyévnyi kölcsönjáték után megvásárolta Oleksandr Zubkov játékjogát.

Egyáltalán nem volt nehéz döntés. Nagyon örülök, hogy itt maradhatok a Fradinál. Kiváló szezonunk volt, és hiszem, hogy még többet kihozhatok magamból. Nagyon boldog vagyok, hogy magyar bajnokok lettünk. Jövőre ismét meg kell védenünk a címünket. Az Európa Liga-szereplés is sikeres volt. Remélem, hogy a következő idényben is eljutunk legalább idáig, de a nagy álmom a Bajnokok Ligája-csoportkör lenne – mondta Zubkov a FradiMédiának a szerződésének aláírását követően.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Mezőkövesd elleni mérkőzés előtt elmondta, Zubkov négy éves szerződést írt alá a fradival.

Az ukrán légiós – a Sahtarral szerzett két ukrán bajnoki cím, három Ukrán Kupa- és két Ukrán Szuperkupa-siker után – 2019 nyarán igazolt a Ferencvároshoz, és hamar alapember lett Szergej Rebrov csapatában. Első találatát a júliusi, Ludogorec elleni hazai BL-selejtezőn szerezte, ezzel beállítva a 2-1-es végeredményt.

Zubkov remek szezont fut a Fradinál, hiszen az NB I-ben eddig 9 gólnál és 6 gólpassznál jár, valamint a nemzetközi porondon is csapata egyik leghasznosabb tagja volt, a BL-selejtezőktől kezdve egészen az Európa Liga-csoportkör végéig 1 gól és 6 assziszt volt a mérlege.

Az Újpest korábbi játékosa és a fiatal gólkirály a ZTE-nél folytatja – hazai átigazolási hírek