Hivatalossá vált, amit honlapunk hétfőn már előre jelzett: a Ferencváros legjobb formában lévő játékosa, Leandro úgy tervezi, hogy a szezon végén szögre akasztja a cipőt – jelentette be a brazil-magyar kettős állampolgárságú játékos a Fradi TV-ben.

– Úgy indultam neki ennek az idénynek, hogy ez az utolsó évem. Az ember nem mondja soha száz százalékra, hogy befejezi, de tervem szerint ez az utolsó szezonom. Meglátjuk, mit hoz a jövő, reméljük a Fradi kötelékében maradok és a pályán kívül is tudok majd segíteni a csapatnak. Amíg játszok, csak azzal szeretnék foglalkozni, nem akarom, hogy más vigye el a gondolataimat, az erőmet – nyilatkozta Leandro, aki az előző hetekben a ZTE és a Kisvárda elleni bajnoki mérkőzéseken is fontos gólokat szerzett, valamint az Iváncsa elleni Magyar Kupa-találkozón is az ő találatával szerzett előnyt a Fradi.

Leandro a brazíliai Cornélio Procópióban született, és 1999-ben került Magyarországra, ahol megfordult az MTK Budapest, a Büki TK, a Haladás, a Ferencváros és a DVSC csapatánál is. 2010 és 2015 között az Omonia csapatában szerepelt Cipruson, ám az elmúlt négy szezont ismét a Fradinál töltötte.

Az időközben magyar állampolgárrá lett futballista 16-szor lépett pályára nemzeti csapatunkban, 6-szor Magyar Kupa-győzelmet ünnepelt, és két klub színeiben 6 magyar bajnoki címet szerzett, ami 92 év után először fordult elő hazánkban. Leandro veterán játékosként sem szürkült bele a mezőnybe: a jelenlegi idényben a legidősebb NB I-es gólszerzőnek mondhatja magát.