Szerda délelőtt a Ferencváros a hivatalos oldalán erősítette meg a csakfoci.hu korábbi információját: Sigér Dávid a Zalgiris Vilnius elleni BL-selejtezőt követően megsérült, ezért várhatóan hosszú ideig nem számíthat rá Peter Stöger vezetőedző. A magyar válogatott középpályást hétfőn megműtötték – állapotáról dr. Pánics Gergely csapatorvos nyilatkozott a fradi.hu-nak.

– Hétfőn sikeresen lezajlott a műtét. Sigér Dávidnak a korábban pótolt elülső keresztszalagja elszakadt, ezt most pótolni kellett, emellett a belső oldalszalagja is megsérült, a beavatkozás során azt is rekonstruálni kellett. Dávid elhagyhatta az ellátó intézményt, ám legalább 4 hétig térdrögzítőt kell viselnie. A rehabilitáció várhatóan a varratszedés után kezdődhet el – mondta el dr. Pánics Gergely. – Sigér Dávid alapvetően jó állapotban van, ám a történtek érthetően megviselték, egy sportolónak sokszor a pszichés „sokkon” még nehezebb is túljutni, mint a fizikális panaszokon. Azonban tudjuk, hogy Dávid egy nagyon profi szemléletű labdarúgó, már a műtét előtt is tudatosan készült a beavatkozást követő rehabilitációra.

A Fradi magyar válogatott játékosa az előző idényben 24 bajnokin, 4 BL-selejtezőn és 5 BL-csoportmeccsen is pályára lépett, a most futó idényben 3 BL-selejtezőn 143 perc jutott neki eddig.

A Slavia edzője a Fradi játékosáról: “Mi is próbáltuk leigazolni” – megnevezte az FTC kulcsembereit