Kleinheisler László érkezését vasárnap jelentette be hivatalosan az FTC, de ezzel nem ért véget a nap a zöldeknél, nem sokkal ezelőtt Julian Koch leigazolása is hivatalossá vált, ahogy azt szombaton írtuk, kulcsposztra, védekező középpályásnak érkezett a 26 éves játékos a Fradihoz.

 

NÉVJEGY:

Julian Koch 1990. november 11-én született a németországi Schwerte városában. A labdarúgással négyéves korában a Vfl Hörde csapatánál ismerkedett meg, de ifiként 2001 és 2008 között a Borussia Dortmundban nevelkedett. Ebben az időszakban egy szezonon keresztül Thomas Doll volt a felnőttcsapat vezetőedzője, így a tréner jól ismeri a védőt, aki ekkortájt a német utánpótlás-válogatottakban is szerephez jutott. Egy-egy mérkőzést játszott a Nationalelf U17-es és U18-as csapataiban, míg az U20-as válogatottban 4, az U21-es csapatban pedig 2 meccs jutott neki.

Koch Felnőtt pályafutását is a sárga-feketéknél kezdte meg, a második csapatban lehúzott három évet követően felkerült az első kerethez is, itt azonban egy térdsérülés miatt nem tudott bekerülni a csapatba, és kölcsönadták az MSV Duisburghoz. A Duisburg 2011 tavaszán bejutott a Német Kupa fináléjába, ám a játékos egy újabb sérülés miatt kihagyni kényszerült a nagy mérkőzést. Azonban így is van egy német bajnoki, és egy Német Kupa-győzelme, ugyanis 2011-12-ben tagja volt a dortmundiak duplázó keretének.

{div class:widget-box}{module Lájkolj minket!}{/div}Koch kisebb megszakításokkal, (2011-12-ben visszatért Dortmundba) három évet töltött Duisburgban, ezután Mainzba igazolt, ahonnan 2015-ben – szintén kölcsönbe – a másodosztályú FC St. Paulihoz távozott. Az itt lejátszott 15 mérkőzésén felkeltette a Fortuna Düsseldorf vezetőinek figyelmét, akik le is csaptak a védő játékjogára. Innen érkezett most a Ferencvároshoz.

A 26 éves játékos jobblábas, leginkább jobbhátvédként érzi otthonosan magát, de jobb oldali középpályásként, és védekező középpályásként is bevethető. És mint az alábbi videó is mutatja: olykor a félpályáról is képes gólt lőni…

Klenheisler aláírt a Fradihoz, Kádár egyre közelebb az új csapatához – friss hazai átigazolási hírek itt!