A Ferencváros 30. bajnoki címe egyben a brazíliai születésű, de magyar válogatott Leandro hatodik NB I-es elsőségét is jelentette.

A 37 éves védő / középpályás 1999 óta futballozik Magyarországon, a Haladás, majd az MTK után került a Ferencvároshoz, ahol 2004-ben bajnok lett, majd egy rövid brazíliai kitérőt követően Debrecenbe igazolt, ahol további három aranyérmet nyert a Lokival (2007, 2009, 2010). 2015-ben tért vissza a Fradihoz, ahol 2016-ban és most is a csúcsra ért csapatával.

Hatodik magyar bajnoki címével (van neki egy ciprusi is) ugyan bőven nem ő lett az első olyan játékos az NB I történetében, aki elérte ezt a számot, de azzal, hogy a DVSC-vel és az FTC-vel is három-három aranyat nyert, rég nem látott csúcsra ért fel.

Előtte ugyanis a legendásan nagy játékosok, mint például az MTK vagy az Újpest 8 vagy 9-szeres bajnokai (Benétől Braunon át Zámbóig) többnyire egy klubbal érték el a sikereket, de ugyanígy Leandro egykori csapattársai, mint például a ma is aktív, a Lokival hatszoros bajnok Mészáros Norbert vagy a 7-szeres első Bernáth Csaba és Dombi Tibor is mind kizárólag debreceni színekben írtak történelmet.

Volt azonban egy kivétel, aki ráadásul a bajnoki címek örökranglistáját is vezeti – és alighanem vezetni is fogja még jó sokáig. A legendás “Slózi”, azaz Schlosser Imre, az 1910-es és 1920-as évek világklasszis gólvágója az FTC-vel hét, az MTK-val pedig hat bajnoki aranyat nyert, az utolsót 1927-ben a Fradival, de azóta, azaz 92 éve egy olyan futballista sem volt, aki két csapattal is legalább háromszor végzett volna az élen.

A legtöbb magyar bajnoki címmel rendelkező játékosok:

1. Schlosser Imre (FTC: 7, MTK: 6) – 13 bajnoki cím

2. Braun József (MTK), Kertész Vilmos (MTK), Mándi Gyula (MTK, Hungária) Nyúl Ferenc (MTK), Dunai Ede (Újpesti Dózsa), Fazekas László (Újpesti Dózsa), Nagy László (Újpesti Dózsa), Tóth András (Újpesti Dózsa), Zámbó Sándor (Újpesti Dózsa), Weisz Ferenc (FTC) – 9-9

Puskás Ferenc (Kispest Honvéd), Káposzta Benő (Újpesti Dózsa), Mészáros Norbert (DVSC), Leandro (FTC: 3, DVSC: 3) – 6-6