Négy év lengyelországi légióskodás után tért haza a Ferencvárosba Lovrencsics Gergő, aki elmondta, miért igazolt a zöld-fehérekhez.

Nagyon nagy reményekkel tértem haza, a Ferencváros előrelépés a karrieremben. Poznanban az EL-szereplést sem tudtuk kivívni, míg itt a BL csoportkörért játszunk – ami ugyan hatalmas kihívás, de így van értelme, ilyen célokat kell kitűzni, ezért érdemes futballozni! Én mindig is maximalista voltam, és a többieken is ugyanezt érzem, ráadásul nem ismeretlen közegbe csöppentem, többeket a válogatottból, illetve még korábbról ismerek, így bizakodva várom a szezont és a holnapi mérkőzést.

Lovrencsics arra is kitért, nem az egyéni sikerek motiválják, a csapat a legfontosabb számára.

Világéletemben csapatember voltam, így konkrét egyéni célokat nem tűztem ki magam elé erre a szezonra sem. Természetesen szeretnék minél több gólt szerezni, gólpasszt adni és jól teljesíteni, de nem a különböző elismerések hajtanak, hanem az, hogy a csapat sikeres legyen és elérjük a céljainkat, ezért jöttem ide és ez lebeg a szemem előtt.

A Ferencváros szélsője természetesen az egész országot lázba hozó Eb-szereplésről is elmondta a véleményét, és a vb-selejtezőkre is előretekintett.

Összességében úgy érzem, jól szerepeltünk, és csodálatos érzés, hogy ennyi embernek tudtunk örömet szerezni. Egy sérülés miatt ugyan csak az utolsó két találkozón lehettem a pályán, de hatalmas élmény volt, a portugálok ellen talán az Eb legjobb meccsét játszottuk. Az utolsó mérkőzés miatt még van bennem egy kis csalódottság, annak ellenére is, hogy a belgáknak rendkívül erős csapata van, még a kispadon is világklasszisokkal. Természetesen a világbajnoki részvétel a cél, nem is lehet más. A csapat nagyon összekovácsolódott, az Európa-bajnokság, és az azt megelőző több hetes felkészülés nagyon jó hatással volt a társaságra. Hiszek benne, hogy sikerrel tudjuk venni a selejtezőket, és igyekszem ehhez minél többet hozzátenni, de természetesen addig még nagyon sok feladat vár rám a klubomban is.

A játékos minderről az Adidas sajtótájékoztatóján beszélt, melyen a cég legújabb cipői kerültek bemutatásra, köztük az a modell, amelyet Lovrencsics is használ majd a szezonban. A Ferencváros támadója nagyon elégedett az új lábbelivel, és bízik benne, hogy mindez a játékán is meglátszik majd.

Tetszik, hogy könnyű könnyű a cipő, illetve a kialakítása is jól sikerült, esős időben sem csúszik el róla a labda, ez nagyon fontos. A színekkel is elégedett vagyok, nem vagyok a koromfekete cipők híve, jobban kedvelem a színesebb darabokat, magamat is színes egyéniségnek tartom – természetesen ne a cipő miatt vegyenek észre a pályán, hanem a teljesítményemmel szeretnék bizonyítani.