Nguen varázslatos gólja véget vetett a máltai BL-álomnak

– ezzel a címmel indította összefoglalóját a Times Of Malta, amely a későbbiekben is az egekig magasztalta a Fradi-támadó látványos egyenlítő találatát. Megjegyzik továbbá, amikor a 26. percben Fontanella révén vezetést szerzett a máltai bajnok, úgy tűnt, újabb figyelemre méltó tettet hajthat végre, a Ferencváros azonban magasabb fokozatba kapcsolt a második játékrészben, és megmutatta fölényét az erőnlét és a technika területén is, így megérdemelten jutott tovább.

Egy órányi játék után elszállt a remény

– írja a máltai netnews.com.mt., utalva arra, hogy Tokmac Nguen találata után eldőlt a továbbjutás sorsa. Szintén hozzáteszik, hogy a szünet után növelte a tempót a Fradi, amely Lanzafame révén egy lesgólt is szerzett, majd Nguen érvényes gólja már végzetesnek bizonyult. A lap kiemeli, az egyenlítő találat után már csak Henry Bonello kapuson múlt a vereség elkerülése, hiszen a Valletta fáradtnak tűnt és csak szenvedett a pályán, így a hálóőrnek többször is bravúrt kellett bemutatnia.

A Malta Independent is a véget érő Bajnokok Ligája-álomról ír a címében, a mérkőzés elejéről pedig megjegyzi, hogy könnyedén előnybe kerülhetett volna a Fradi, de túlélte a Valletta ezeket a nehéz pillanatokat. Ezt követően Pena Beltre játékát emelik ki, aki sok kellemetlen pillanatot okozott a Fradi-védelem bal oldalán, majd a vezetés megszerzését követően még magabiztosabbá vált a máltai csapat. Az egyenlítő gól után azonban már a Ferencváros akarata érvényesült, és véget is ért ekkor a meccs érdemi része.


HORVÁTORSZÁG

A Vecernji.hr is foglalkozik a Ferncvárossal, amely a Dinamo Zagreb ellenfele lesz a BL következő körében. A horvát lap megjegyzi, a Fradi ugyan továbbjutott a Valletta ellen, de jó hír, hogy ez nem ment könnyen, keményen kellett küzdenie és megszenvedett Máltán, továbbá nem igazán a jó arcát mutatta.

Az Index.hr is “túlspilázta” kicsit a Fradi máltai meccsét, ugyanis azt írja, hogy drámai visszavágó után jutott tovább a zöld-fehér csapat.