Lanzafame első találatát követően kirohant a lelátóra. Az olasz támadó az M4 Sport-nak mondta el, hogy mi volt a különös gólöröm hátterében.

– Ígéretet tettem a családomnak, ha gólt szerzek, velük ünnepelek majd. Az elmúlt hét, mivel kikerültem a csapatból, különösen nehéz volt számomra, de a feleségem és a lányaim végig mellettem voltak, ez a minimum, amit hálám jeléül tehettem.

A csatár szerint eldőlt a bajnoki cím sorsa.

– 11 pont az előnyünk, ez tetemes, azt hiszem ez a kérdés eldőlt. Remélem, a következő bajnokin matematikailag is lezárjuk a bajnokságot. Tudom, hogy korábbi csapatom, Honvéd ellen játszunk, örökre a szívemben őrzöm őket, de be kell fejeznünk, amit elkezdtünk. A mester nem mondott semmi különöset, csak sok szerencsét kívánt, mint mindig. Ez a munkám, gólokat kell szereznem és megnyerni a meccset. 

Azért jöttem a Ferencvárosba, hogy győzzek, tudom, néha nehéz eset vagyok, de mindig ilyen voltam. Az a legfontosabb célom, hogy minden meccsen sikerhez segítsem a csapatomat.

Lanzafame elmondta azt is, mire lesz szükség a BL-ben.

– Számomra a Ferencváros a legjobb magyar csapat, de a Bajnokok Ligája, illetve az Európa Liga csoportkörének eléréséhez muszáj lesz fejlődnünk, főként a felkészülési időszakban. A nemzetközi futball jelenleg más szintet képvisel, a Vidi természetesen egy kiváló csapat, de a magyar bajnokság elmarad attól, amit a Bajnokok Ligájában látunk. Fejlődnünk kell, de jó úton járunk.