Mint arról korábban már beszámoltunk, a Fradi Davide Lanzafame góljával nyerte az Újpest elleni 224. rangadót az NB I 9. fordulójában. A találkozó utáni napokban az olasz támadó a Fradi Tv-nek elevenítette fel a győztes gólját, és annak hátterét, valamint a jövendőbeli céljairól is beszélt.

Vártam bent a labdára, mert tudtam, hogy Marcel mindig nagy erővel rúgja azt be. Nem éppen a legszerencsésebb helyzetben kaptam meg a labdát, mert háttal voltam akkor a kapuval, így megpróbáltam minél előbb megszelídíteni, majd minél gyorsabban lőni, és ez jól sikerült. A passz is kicsit mögém jött, így ballal kellett megállítanom, majd jobbal lőnöm a labdát.

Ilyenkor pillanatok döntenek mindenről, egy nagyon maximum két másodpercet van arra, hogy a legjobban cselekedj. Ilyenkor a megérzéseidre kell hagyatkoznod.

Őszintén szólva a lövés pillanatában nem is láttam pontosan hol vannak az ellenfél védői, szinte vakon próbálkoztam, de a kapufát érintve voltam eredményes – kezdte Lanzafame,, aki olyan játékostól merített motivációt, aki már tudja, milyen érzés eldönteni egy derbit.

Tudtam ennek a derbigólnak a fontosságát, hiszen tisztában vagyok a két klub közötti rivalizálással. Vladan Cukic a hétvégéhez közeledve egyre többet beszélt velem, de igazán akkor értettem meg igazán az egészet, amikor már a pályán voltam. Szóval ez nagyon boldoggá tesz.

Fradi: Lanzafame még a Chelsea edzőjét is lenyomta a hétvégén

A Fradi egykori játékosának intelmei bejöttek, így joggal skandálták az elégedett szurkolók az olasz támadó nevét a lefújás után. Sőt, a stadionon kívül sem értek véget a gratulációk.

Ez nagy meglepetés volt számomra, hiszen csak néhány hónapja igazoltam ide, de az biztos, hogy a jövőre nézve hatalmas erőt ad nekem. Ez egy visszaigazolás a teljesítményemről, és arra sarkal, hogy jobb és jobb legyek. Bajnokságot akarok nyerni, ezen leszek minden erőmmel. Úgy érzem, stabilak vagyunk, ha így folytatjuk meglehet a végső győzelem.

Az utcán sokan megállítanak, és köszönetet mondanak, de igazából én tartozom hálával a szurkolóknak, hiszen egy játékosnak ez nagyon jól esik. A munkámat végzem, a maximumot próbálom nyújtani minden hétvégén.

Ha pedig góllal segíthetem a csapatot, akkor az tényleg a legnagyobb dolog. A csapattársaim nélkül semmi sem jöhetett volna össze, szóval nekik is jár a köszönet.

A derbin szerzett történelmi gól hatalmas löketet adott Lanzafaménak, hiszen a Debrecen elleni bajnokin kétszer is betalált az ellenfél kapujába.

A motivációnk olyan, mint eddig, hihetetlenül szeretnénk a sikereket. A Fradi hosszú idő alatt egy bajnoki címet nyert, így a klubnak és a játékosoknak is az a célunk, hogy minden évben nyerjünk. A szurkolók és a játékosok is a legerősebb egységet alkotják Magyarországon, így őrültek módjára küzdenünk kell, hiszen ez a dolgunk – tette hozzá.