Az első döntést követően 3 millió forintról 10 millióra emelték a Fradi büntetését a Debrecen elleni mérkőzés szünetében történt botrány miatt. Az MLSZ döntéséről Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, valamint Kubatov Gábor, a klub elnöke beszélt az M4-nek.

– Nem erre számítottunk, és nagyon meglepődtünk, mert tényekkel alátámasztott fellebbezés volt – kezdte Orosz. – Pont Csányi úr volt, aki 2017 márciusában, egy interjúban azt mondta, hogy szeretnének eljárni, hogy a törvény úgy változzon meg, hogy ne legyen kötelező a személyi azonosság ellenőrzése a mérkőzésekre való belépéskor. Nyilvánvaló, hogy ő ilyenkor az MLSZ álláspontját képviseli. A Fegyelmi Bizottság mostani határozatában pedig arra hivatkozva emelték meg háromszorosára a büntetésünket, hogy gyengítettünk a beléptetés szigorúságán.

Ilyenkor nem tudjuk, hogy mi a jó, ha mit teszünk. (…) Nem szeretnénk annyiban hagyni ezt a döntés, mert igazságtalannak érezzük.

Ez azt jelenti, hogy a Ferencváros kihasználja a harmadik fellebbezési fórumot is. Kubatov Gábor szerint a szurkolói csoportok vezetői is csalódtak a Loki elleni meccsen történtek miatt.

Nem vitatjuk, hogy büntetést érdemlünk, mert ami történt a stadionunkban, az nem elfogadható. Csak azt gondoltuk, hogy ha van egy olyan klub, amelyik mindent megtesz a beazonosítás érdekében, közreműködik a rendőrséggel, akkor az jót tesz a labdarúgásnak. A klub együttműködött, beazonosította ezeket az embereket, felfüggesztette a szurkolói kártyájukat, mégis ilyen erős büntetést kaptunk.

A Pentagont is védik, mégis beleszállt egyszer egy repülő. Mindenre nem lehet felkészülni. Volt egy megállapodásunk, minden szurkoló megértette, aki most jött a stadionba, hogy nem lehet a stadionon belül sem verbális, sem fizikai erőszakot alkalmazni, mégis megtörtént ez.

Azt látom, hogy a szurkolói csoport vezetői is csalódottak amiatt, hogy volt néhány ember, aki ezt az egyezséget felrúgta, és most néhány ezren szenvedünk amiatt, hogy 50 ember nem tudott viselkedni.