Alig két hónappal azután távozhat az Al Ain kispadjáról Szergej Rebrov, hogy kinevezték az emírségekbeli gárda vezetőedzőjének. A Ferencvárost az előző idény végén elhagyó, háromszoros magyar bajnok ukrán szakember ukrajnai sajtóhírek szerint hamarosan a helyi A-válogatott szövetségi kapitánya lehet, ahol egykori csatártársa, Andrij Sevcsenko munkáját veheti át, aki azután döntött a távozás mellett, hogy csapatát elvezette a nyári Európa-bajnokság negyeddöntőjéig (ott a későbbi finalista Anglia állította meg az ukránokat).

Többek között a tsn.ua és az Espreso nevű ukrán portál is arról számolt be, hogy a jelek szerint meg tudnak egyezni a felek arról, hogy Rebrov mindenféle kompenzáció nélkül távozhasson az arab klubtól – más források szerint erre szerződése lehetőséget is ad neki.

És ha a volt Fradi-edző elfogadja az ukrán szövetség állítólagos 2 millió eurós éves fizetést jelentő ajánlatát, akkor Rebrov 2017 után ismét hazájában dolgozhat majd.

Ha a 47 éves tréner valóban vált (újra), akkor úgy hagyhatja el jelenlegi csapatát, hogy egy tétmeccset sem játszott az Al Ainnal.

A Fradiból is vitték volna

Érdekes egyébként, hogy Rebrov remélt kapitánykodása nem újkeletű már, hiszen még Fradi-edzőként is felmerült a neve a helyi szövetségnél.

Az ukrán válogatott hívása valós, az ukrán szövetség elnöke itt volt a Puskás Aréna megnyitóján is, ott is szólt például nekem, hogy ha elmenne Sevcsenko – mert szó volt ugye a Milánról -, akkor csakis Rebrov lehet a következő kapitány – és erről tudott Sevcsenko is, Kubatov Gábor is. És azért ha egy ország válogatottja hív egy edzőt, akkor az már több, mint egy klub, ott a hazád szolgálatáról van szó. Tudtuk, hogy ha esetleg ez megtörténik, akkor Szergej elmegy – mondta még júniusban, a honlapunknak adott exkluzív interjújában Varga Sándor, Szergej Rebrov kárpátaljai születésű menedzsere.

Ezért szakított a Fradi és Rebrov – exkluzív interjú az edző legfontosabb bizalmasával