“Fél lábbal” már Magyarországon van Fernando Gorriarán, az uruguayi River Plate középpályása, a 22 éves játékos arra vár, hogy klubja, illetve kérője, a Ferencváros véglegesítse az átigazolását – írja a Tenfield nevű futballportál, amely szerint pusztán formalitások lehetnek hátra az ügyből.

Egy helyi újságíró, Rodri Vázquez‏ információi szerint a középpályás 4 éves szerződést köt majd a Fradival, ezt a Twitter-bejegyzést egyébként maga a játékos is megosztotta.

 

Sőt, Gorriarán később meg is erősítette a hírt:

A helyzet az, hogy távozom, ez volt az utolsó meccsem. Még pár részlet hiányzik a papírokból, de amikor telefonon hívnak, meg fogom tudni ezeket is. Négy évre igazolok a magyar Ferencvárosba. Jövő héten utazom – idézi az uruguayit az ulloi129.hu.

Gorriarán érkezéséről nemrég Orosz Pál, az FTC vezérigagatója is szót ejtett, mondván “ha jól alakulnak a dolgok”, akkor Uruguayból sikerül igazolniuk igazi minőségi játékost. A kiszemelt futballista védekező középpályás, uruguayi U-válogatott, aki tagja volt a 2015-ös Pánamerikai Játékokon győztes nemzeti csapatának is.

A Montevideóban született játékos eddig kizárólag hazájában és a River Plate-ben szerepelt, 2013 óta összesen 85 bajnoki mérkőzésen és 9 nemzetközi találkozón is, összesen 6 gólt szerezve. A mostani idényében volt a legeredményesebb eddig Gorriarán, 15 találkozón 4 gólig jutott.