A Digi Sport Reggeli Start című műsor vendége volt a Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál, aki beszélt arról, miben különbözik a jelenlegi vezetőedző, Szerhij Rebrov az elődjétől, Thomas Dolltól, valamint kitért az ukrán tréner Honvéd-meccs utáni reakciójára is, amikor azt kérdezte az újságíróktól, hogy miért csak Böde Dánielről kérdezik, amikor ez nem csak a támadó győzelme volt, hanem a csapaté.

„Amikor szerződtettük, akkor is pontosan tudtuk, milyen karakter, mi az, amit szeret és mi az, amit nem. Ő mindig is a csapatban hisz, ezt Kijevben is láthattuk, nem volt szívbajos, ha hozzá kellett nyúlni a csapat összeállításához. Úgy gondolja, hogy mindenkinek megvan a dolga, és mindenkinek meg is kell tennie a dolgát. Valakinek az a feladata, hogy védekezzen és ne kapjon gólt, valakinek pedig az, hogy rúgjon gólt. Ez lehetett benne, semmi más – tért ki az ukrán tréner reakciójára”.

Orosz hozzátette, Thomas Dollal nagyon nagy sikereket értek el, nagyra tartja őt, de Rebrov teljesen más jellegű edző.

Más iskolát képvisel, sokkal szigorúbb ember, fegyelmezettebb csapatunk van. Amikor szigor van, akkor jobban oda kell tennie magát az embernek. Böde Dani nagyon jól dolgozik, jó felkészülés van mögötte, odafigyelt a táplálkozásra, jó formában van.

A vezérigazgató az új igazolásokkal kapcsolatban elmondta, hogy nagyon jó áron tudták megszerezni a játékosokat, Isael Barbosa például ingyen szerződött hozzájuk, ebben pedig nagyon sok munkája van a kollégáinak. Azt nem tudja, hogy a BATE-tól igazolt Nyikolaj Szignyevics  az anyagilag vonzóbb ajánlat miatt választotta-e a Fradit, az is lehet, hogy nagyobb perspektívát látott benne. Arról nem nyilatkozott, hogy összesen mennyibe kerültek az igazolások, de azt megjegyezte, hogy a Fradi jelenlegi infrastruktúrája meggyőző, így jobb helyzetben vannak a tárgyalásoknál is, ezért képesek okosan igazolni és nem drágán.

„A korábbi évek gyakorlatához képest most volt lehetőségünk változtatni. Szerettük volna és nagyjából sikerült is azt a játékoskeretet kialakítani, ami a nemzetközi selejtezőkben is a Ferencvárost fogja képviselni. Szerintem kifejezetten jól sikerültek az igazolások, ebben szerepe van Hajnal Tamásnak is, nagyon örülünk, hogy ilyen szempontból is a klub részese lett és játékos pályafutása után is velünk maradt más területen, sportkoordinátorként. Rengeteg mérkőzést néztek meg, akár Gera Zolival együtt is, és szerepük volt abban, hogy ezek az igazolások megtörténtek” – mondta Orosz Pál

A vezető zárásként elmondta, egész biztos, hogy a nemzetközi kupában más focit kell játszaniuk, arra készülnek, hogy visszaállt rendszerből kontrajátékot fognak játszani, nem véletlen, hogy gyors játékosok érkeztek.