A két héttel ezelőtti, glasgow-i Európa Liga-csoportmeccsen csapata egyik legjobbja volt és szinte a teljes mérkőzésen során komoly gondokat okozott a Ferencváros védelmének a Celtic 22 éves portugál támadója, João Pedro Neves Filipe, azaz Jota.

A csatár egy remek gólpasszal is jelentkezett, de ő maga sem állt messze attól, hogy betaláljon a kapuba, de vagy Dibusz állta az útját vagy épp ő nem volt elég pontos. Az FTC játékosainak minden bizonnyal a ma esti, budapesti “visszavágón” is lesz dolga Jotával, aki a legutóbbi, magabiztos győzelem (2-0) ellenére is óvatosan nyilatkozott a magyar bajnok elleni találkozóról.

Ez egy nagy meccs a számunkra. Jó lenne, ha ugyanúgy végződne, mint a legutóbbi találkozónk, ugyanazt is akarju knyújtani, mint otthon. Nagyon várjuk már, hogy ismét megmutathassuk, mit tudunk, hogy a saját játékunkat játszva és sokat támadva lépjünk pályára.

Persze, boldog volnék ha nekem személyesen is ugyanúgy menne a játék, mint akkor, de tényleg minden meccs más és más, fogalmunk sincs, mi vár ránk most épp.

Ragaszkodnunk kell a saját játékfelfogásunkhoz és remélni, hogy megint jól sül ez majd el. Jó lenne folytatni a gólok, gólpasszok sorát is, de erre a csapat támogatása nélkül nincs esélyem. Sokkal is tartozom a társaknak emiatt. Én abban a szellemben nevelkedtem, hogy könnyű eljutni a csúcsra, de nagyon nehéz ott maradni. Arra csak a legnagyobbak képesek. Napról napra ezen dolgozom és próbálok fejlődni, hogy a megfelelő szerénység mellett el tudjam érni, amit szeretnék. Ez azonban az Európas Liga, itt minden meccs nagyon nehéz, mindenre készen kell állnunk és erős csapatszellem mellett, egymásért, a csapatért, a családunkért küzdve, így érhetünk el csak jó eredményt ezen a mérkőzésen is – tekintett előre az utánpótlás-válogatott támadó klubja hivatalos TV-jének nyilatkozva.

A csütörtökön, 21 órakor kezdődő Ferencváros-Celtic EL-csoportmeccset a csakfoci.hu élőben közvetíti majd.

Kubatov: “Hullámvölgyben vagyunk, ez a helyzet senkinek sem jó” – a Fradi-játékosok fejét irreális ajánlatokkal zavarták össze