Ferencváros – MOL Fehérvár FC, 17:30

Peter Stöger (Ferencváros):A Fehérvár jó formát mutatott az utóbbi időben, sokkal egységesebbnek tűnnek, mint amikor legutóbb találkoztunk velük. Mindkét csapat szempontjából kulcsfontosságú lesz ez a találkozó, hiszen a fehérváriak továbbra is szeretnének az élmezőny közelében maradni. Nem kérdés, hogy kemény és parázs összecsapás lesz, hiszen a magyar bajnokság két élcsapata mérkőzik meg egymással. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok készen állnak a következő időszakra, és a Fehérvár ellen is tudásuk legjavát fogják nyújtani, hogy ezt követően is a tabella élén álljanak. A taktikai felkészültség mellett az a legfontosabb, hogy lelkileg és mentálisan tökéletes állapotba kerüljünk. (fradi.hu)

Szabics Imre (MOL Fehérvár):Fiatal játékosként, szinte gyerekként, sok szeretetet kaptam anno a Ferencváros szurkolóitól az Üllői úton, ezért hálás is vagyok, felnőttként pedig, a vezetőedzői kinevezésem óta legalább ugyanennyi támogatást és bizalmat kapok a Vidi-szurkolóktól is, ezt szintén nagyon köszönöm. Azt gondolom, hogy az aktuális erőviszonyokkal mindenki tisztában van, mert a közelmúltban a Ferencváros kiemelkedett a magyar mezőnyből az eredményei alapján. Az elmúlt két hétben viszont mindenki azért dolgozott, hogy vasárnap este három ponttal távozzunk az FTC otthonából. (molfehervarfc.hu)

Budapest Honvéd – MTK Budapest, 19:45

Horváth Ferenc (Budapest Honvéd):Azt hiszem, felesleges ecsetelnem, hogy milyen szituációban vagyunk, elég csak ránézni a tabellára, a kapott gólok számára, kötelező javítanunk és előrébb lépnünk. Azt látom a játékosokon, hogy tisztában vannak a helyzet súlyával, de ezt nem a szavak szintjén kell mondanunk és nem csak az edzéseken kell ennek megfelelően teljesítünk, hanem a Bozsik Arénában, a pályán is bizonyítanunk kell. Nincs más választásunk, muszáj eredményeket elérni, hiszen ez alapján ítélik meg a munkánkat, a teljesítményünket, én pedig minden idegszálammal arra koncentrálok, hogy eredményesek legyünk. Beszéltem már erről, nem akarom, hogy közhelynek tűnjön, mert nagyon nem az, de rendkívül sokat jelent nekem a Honvéd, büszke vagyok, hogy ezt a csapatot irányíthatom. Nem adhatjuk fel, együtt kell kilábalnunk a gödörből. (honvedfc.hu)

Márton Gábor (MTK Budapest):Természetesen képben vagyok a csapat körüli nehézségekkel, tudom, milyen sok volt a hiányzó az utóbbi időszakban, és bízom abban, hogy már rövid távon sem az “orvosi stáb fogja összeállítani a csapatot”, remélem, egyre bővülnek majd a válogatási lehetőségeim. A célunk az, hogy mielőbb elinduljunk felfelé ebben a helyzetben. Az első időszakban az eredmény mindennél fontosabb, hiszen ha jönnek a pontok, az mindig építő tud lenni, de szeretném, ha a lehető legkorábban az eredmény olyan játékkal is párosulna, amit elképzelek. Szerintem a klubnak erre alkalmas játékosai vannak, de az első lépcsőfok a megfelelő egyensúly megtalálása lesz. (mtkbudapest.hu)