A Ferencváros kölcsönjátékosa, Ivan Petrjak a Footballhub nevű ukrán sportportálnak adott interjújában elárulta, még sohasem érezte magát ilyen jó formában.

Szerintem ez az eddigi legjobb idényem. Továbbra is inkább szélső vagyok, mint csatár, ezért örülök, hogy sok gólpasszal segíthetem a csapatot.

A számok nyelvén

Petrjak idén 23 bajnokin lépett pályára, és 6 gólt, illetve 10 gólpasszt jegyzett, ez már most karriercsúcsnak számít. Az ukrán szélső második legjobb idényében 28 meccsen 5 gólt és 8 gólpasszt produkált a Zorya színeiben, ezzel a teljesítménnyel érte el, hogy az évről évre Bajnokok Ligája-induló Shakhtar Donyeck szerződtesse.

Petrjak saját elmondása szerint segítette a téli érkezők beilleszkedését, mivel neki, és a Kisvárdáról távozó Artem Milevszkijnek is akadtak problémái kezdetben.

– Igor (Haratin) megérkezett, aztán jött Nyikolaj Szignyevics is, én pedig a szárnyaim alá vettem őket. Persze ez csak vicc, ők könnyebben beilleszkedtek a csapatba, mint annak idején én.

Milevszkij azt mondta, hogy unatkozott Magyarországon.

Nem összehasonlítható a mi helyzetünk, Milevszkij egy Kisvárda nevű kisvárosban élt, én pedig Budapesten. Budapest igazán gyönyörű város, a stadionok pedig újak. Nagy a jövés-menés, nagyon élvezem.

A szélsőt a város mellett edzője, Szerhij Rebrov módszerei is lenyűgözték.

– Nem lehet előre tudni, hogy mit fogunk csinálni az edzésen, Szerhij Rebrovnak annyiféle különböző gyakorlata van, ezeket folyamatosan alakítja. Időről időre megkérdezi, hogy minden rendben van-e, és minden játékosával kommunikál. Kiváló hozzáállás. A sérültekkel is tartja a kapcsolatot, míg ha Ukrajnában nem voltam egészséges, senki se szólt hozzám.

Végül arról kérdezték, hogy melyik topligában játszana a legszívesebben, de a játékos elutasította a kérdést.

Nem vagyok különösebben ambiciózus, ilyen tekintetben csak egy átlagos falusi srác vagyok. Dolgozom, és megpróbálom elérni a minimális célkitűzéseimet. Itt mindent szeretek, az előző évem pedig nehéz volt. Ez az idény 10-szer, vagy talán 20-szor jobb számomra, mint az előző.