Húsz nap után máris csapatot talált magának Danilo Ihnatenko, a Ferencváros korábbi középpályása, aki az ukrán élvonalbeli Mariupolban folytatja pályafutását. A 22 éves játékos a klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a szezon végéig szóló kölcsönszerződést írt alá az ukrán élvonal 6. helyén álló együttessel.

Ihnatenko január 31-én végleg elhagyta a zöld-fehéreket, és visszatért anyaegyesületéhez, a Sahtar Doneckhez, majd innen a Mariupolhoz vezetett az útja, ahol már pályára léphetett az osztrák harmadosztályú Stripfing elleni edzőmeccsen (2-3) a spanyolországi edzőtáborban.

Az ukrán játékos korábban hazája egyik tévécsatornájának, a Football 1,2,3-nak elmondta, miért nem tudta beverekedni magát a Ferencvárosba.

Talán valami nem működött Magyarországon. Megeshet, hogy abban a pillanatban nem álltam készen, nem tudtam a nyelvet, és nehezen tudtam alkalmazkodni a csapathoz. Ha nem tudod a nyelvet, akkor nem tudsz beszélni a csapattársakkal. Rebrovval oroszul beszéltem. Ahhoz, hogy a csapat tagja légy, tudnod kell a nyelvet, lehet, hogy ez is kihathatott rám. De ez semmiség, remélem egyszer visszatérhetek oda. Keményen fogok dolgozni, és bebizonyítom, érdemes számolni velem – mondta akkor Ihnatenko, aki öt Bajnokok Ligája- és egy Európa Liga-selejtezőn lépett pályára, valamint négy EL-csoportkörös meccsen játszott a Fradi színeiben.

Az NB I-ben 13 találkozón kapott lehetőséget, egy gól és egy gólpassz volt a mérlege, valamint pályára lépett három Magyar Kupa-mérkőzésen is.

5 milliós Fradi-csomag: Súlyos büntetést kaptak három meccs miatt is