Két héttel ezelőtt a csakfoci.hu is jelezte, hogy a Honvéd bajnokcsapatának kapusa, Gróf Dávid minden valószínűség szerint a Fradiban folytatja pályafutását, ezt hétfőn a zöld-fehérek hivatalos oldalukon be is jelentették. Ahogy azt korábbi cikkünkben említettük, a kapus nem Dibusz cseréje, sokkal inkább vetélytársa lesz majd az Üllői úton.

A kapus szerződése júniusban lejár Kispesten, így szabadon igazolhatóként csatlakozik a Ferencvároshoz, és bár új kontraktusa hosszát a Fradi nem hozta nyilvánosságra, Gróf közösségi médiafelületein hároméves szerződésről számolt be.

A fradi.hu kiemeli, hogy Gróf fiatalon megfordult a Fradi utánpótlásában is, majd a Vasasnál, Angliában és Németországban is védett, így került 2015-ben vissza Magyarországra, előbb a Csákvárhoz, majd a Honvédba. A fővárosi csapatnál hamar alapember lett, zsinórban 91 NB I-es találkozón állt a kapuban, és hozzájárult a Honvéd 2017-es bajnoki címéhez is.

A klubhonlap megemlíti azt is, hogy Gróf igazi tizenegyesölő kapus, hiszen hét büntetőből négyet is kifogott ebben a szezonban.

Gróf Dávid első nyilatkozata a Fradi játékosaként

Hivatalos: Újabb alapember távozik ingyen a Honvédtól