A csakfoci.hu értesülései szerint Priskin Tamás után hamarosan újabb érkezőt jelenthetnek be a Ferencvárosnál. A zöld-fehérek ugyanis közel vannak ahhoz, hogy megszerezzék Otigba Kennethet.

A 24 éves futballista végigjárta a magyar korosztályos válogatottakat, ám a felnőttek között szülőhazáját, Nigériát képviselné, igaz, válogatott meghívót eddig nem kapott. Otigba fiatal korában játszott Gyulán és Békéscsabán is, de 2008-ban, 16 évesen a holland Heerenveenhez igazolt. Itt együtt került a felnőttek közé azzal az Arsenio Valpoorttal, aki korábban szintén volt a Fradi labdarúgója.

 

A holland élvonalban 88 bajnokit játszott, tavaly azonban kölcsönadták a török Kasimpasának, ahol 14 bajnokija volt, a tavasszal csak kétszer lépett pályára.

Otigba megszerzése az elmúlt években többször is felmerült a zöld-fehéreknél. Először 2015 nyarán, ám a Heerenveen akkor 1 millió eurót kért az FTC-től, ezt az összeget pedig nem tudták kifizetni. Egy évvel később úgy tűnt, hogy ingyen is lecsaphat a játékosra a Fradi, de mivel Otigba folyamatosan pályára lépett csapatában, így egy ezzel kapcsolatos záradék életbe lépett a szerződésében, a játékos szerződése automatikusan meghosszabbodott, a zöld-fehérek pedig ismét lecsúsztak róla.

A Fradinál most kerültek a legközelebb a játékos leigazolásához. Úgy tudjuk, Otigba jó eséllyel zöld-fehérben folytatja. A labdarúgó természetesen magyar állampolgár, így hazai játékosnak számítana az élvonalban.