Megszakadt a Ferencváros győzelmi sorozata, miután a zöld-fehérek egygólos vereséget szenvedtek a horvát bajnokságban szereplő Rijeka elleni felkészülési mérkőzésen csütörtökön délután.

A kezdősípszó után a horvátok rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és kétszer is Dibusznak kellett hatalmasat védenie. A 10. percben Hajnal szabadrúgásából Blazic volt veszélyes fejjel, de a vendégek kapusa hárított. A folytatásban a zöld-fehérek domináltak, előbb Gorriaran lőtt fölé, majd Botka beadása után mentettek a horvát védők. Az első félidő előtt tíz perccel Lovrencsics szólója után bravúrral védett a vendégek kapusa (0-0).

A második játékrészben visszatért Paintsil, és lehetőséget kapott Takács Zsombor, valamint Csonak András is. A 67. percben a horvátok tartották nyomás alatt a Fradi kapuját, Bradaric fejesét hárította Dibusz. Három perccel később Slugát a saját csapattársa hozta kellemetlen helyzetbe, majd Böde hatalmas erővel bombázott a tömegbe, de így sem született meg a ferencvárosi gól. A 78. percben egy horvát kontra végén Héber fejelt Dibusz kapujába, ezzel vezetéshez juttatta csapatát. A hátralévő szűk negyedórában a Fradi mindent megtett az egyenlítésért, de hiába, és így maradt 1-0-s Rijeka győzelem.

Felkészülési mérkőzés

Ferencváros-Rijeka 0-1 (Héber 78.)

Ferencváros, I. félidő: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Leandro, Gorriaran – Lovrencsics G., Hajnal, Amadou – Lovrencsics B.

Ferencváros, II. félidő: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Takács Zs., Sternberg – Csonka – Varga R., Rui Pedro, Paintsil, Priskin – Böde