– Az utóbbi évek legnehezebb felkészülési időszaka van mögöttünk. A covid-helyzet sajnos nálunk is éreztette hatását, ezért sok játékosunk hiányzott – kezdte Hajnal Tamás a fradi.hu-nak. – Az edzőtábort le kellett mondanunk, így nem tudtunk annyi edzőmérkőzést játszani, amennyit szerettünk volna, mindössze egy tesztmérkőzéssel a lábunkban megyünk bele a Puskás Akadémia elleni csütörtöki, nagyon fontos mérkőzésbe.

A tavaszi szezon első mérkőzésein Sztanyiszlav Csercseszov biztosan nem számíthat az Afrika-kupán szereplő játékosokra.

Aissa Laidouni, Samy Mmaee és Ryan Mmaee fontos játékosaink. Számunkra is nagy öröm és elismerés, hogy a csapatukkal bejutottak a legjobb nyolc közé az Afrikai Nemzetek Kupáján, ugyanakkor ezek a labdarúgók nagyon hiányoznak majd nekünk az év első mérkőzésein.

– Mostanra nagyjából teljes a keret, csupán azok a játékosok nem állnak rendelkezésre, akik hosszabb ideje sérüléssel bajlódnak, mint például Somália, Sigér Dávid vagy Giorgi Khariashvili. A többiek a csapattal tudnak edzeni, ám nagyon kevés játékos tudott az egész felkészülés során teljes munkát végezni, ezért az még a bajnokságba is átnyúló folyamat lesz, hogy mindenki a legjobb formába, erőnléti állapotba kerüljön.

Hajnal beszélt a csapat és a vezetőedző viszonyáról is.

Nagyon pozitívnak látom. Az edzések jó intenzitással zajlottak, a csapat jól megtervezett munka alapján készült fel a folytatásra. A játékosok részéről a motiváltság, a nyitottság megvolt, nagyon fegyelmezetten dolgoztak, igyekeztek a lehető legjobban megvalósítani a vezetőedző és a stáb elképzeléseit.

– Sajnos, mint említettem, nem tudtunk sokat gyakorolni éles helyzetekben, tesztmérkőzések keretein belül, de eddig a játékosok és a stáb is koncentráltan, jó hangulatban dolgozott együtt.

Fortune Bassey személyében eddig egy új labdarúgót, egy csatárt igazolt a Fradi.

– Reméljük, hogy hamar be tud illeszkedni. Egy jó személyiségű játékosról beszélhetünk, aki nagyon pozitív és nyitott arra, hogy minél hamarabb akklimatizálódjon. Biztató volt, ahogy a DAC elleni edzőmérkőzésen bemutatkozott, hasonlót szeretnénk látni tőle bajnoki mérkőzéseken is, de mindig hozzáteszem, hogy ez nem egy játékoson múlik. Főleg egy új labdarúgó esetében nagyon fontos, hogy a csapat is segítse és megkönnyítse a beilleszkedését.

A sportmenedzser szerint nem elképzelhetetlen, hogy igazolnak még.

– Ez még képlékeny jelen pillanatban. Nagyon fontos lenne, hogy a keret teljesen együtt legyen, hogy Sztanyiszlav Csercseszov is minden egyes játékost testközelből is meg tudjon ismerni. Természetesen figyeljük a piacot, ha lesznek olyan lehetőségek, amelyek a csapat erősítését tudják szolgálni, akkor próbálunk még igazolni.

A Ferencváros csütörtökön 18:30-től a Puskás Akadémia vendége lesz a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, míg vasárnap 20 órától rendezik a derbit a Szusza-stadionban.