A M4 Sport Bajnokok Klubja című magazin vendége volt a Ferencváros sportmenedzsere, Hajnal Tamás, aki természetesen bővebben is elemezte a zöld-fehérek legutóbbi Bajnokok Ligája-mérkőzését, a Barcelonától elszenvedett háromgólos hazai vereséget.

– A két mérkőzés teljesen más volt, most más játékrendszerben játszottunk, Messi pedig ezúttal nem volt a pályán – kezdte a korábbi válogatott középpályás. – A Barca játékán nagyon meglátszódott az ő hiánya, sokkal bátrabban támadtak le, ezt együttesen, egész csapatként csinálták, tudatosan úgy zárták le a három belső védőnket, hogy aztán nem volt lehetőség a középpályát megjátszani labdával, mert ott létszámfölényben voltak. Nagyon jó formában lévő Barcelona lépett pályára, mi pedig el kell ismerni, nem voltunk olyan szinten, főleg az első félórában nem találtuk az ellenszert. Látszott, hogy élvezik a játékot, kijöttek az egyéni kvalitásaik. A második játékrészre összeszedtük magunkat, de persze tudjuk, hogy a Barcelona is visszavett, így nem lett nagyobb különbségű a vereség. El kell fogadni, hogy ez most egy szintkülönbség volt.

Hajnal Tamás arról is elmondta a véleményét, hogy mi a különbség a Lionel Messi nélküli és az argentin zsenivel felálló Barcelona között.

– Úgy tűnik, most olyan időszakban van a Barcelona, hogy amikor Messi nincs a pályán, akkor a csapat jobban működik nélküle a bajnoki és BL-mérkőzéseken is. Ugyanakkor ez fordítva is igaz, ugyanis ha a csapatnak nem megy – például ellenünk is ez volt a barcelonai mérkőzés elején -, akkor Messi gondol egyet, rágyorsít és rúg egy gólt. Az ő kedvétől is függ ez. De az már látszódik, hogy csapatban és ilyen intenzitással a modern labdarúgás követelményeinek nem tud, de talán nem is szeretne megfelelni háromnaponta. Így viszont a csapatnak a stílusa újjá tud születni – zárta a sportmenedzser.