– Két évvel ezelőtt az Európa Liga rájátszásában a szintén litván Suduva volt az ellenfelünk, amely nagy kihívás elé állított minket, de végül sikerült kiejtenünk őket, és így bejutottunk a csoportkörbe. Úgy gondolom, hogy a Zalgiris egy erősebb csapat, jobb egyéni kvalitásokkal rendelkeznek, mint annak idején a Suduva. Harcias és kemény játék jellemzi a litván bajnokot – mondta Hajnal Tamás a FradiMédiának. – Azt gondolom, hogy a Prishtinánál egy taktikailag jóval érettebb, technikásabb és gyorsabb csapat a Zalgiris, nem véletlenül jutottak tovább ők is a második selejtezőkörbe.

A sportmenedzser szerint a Prishtina elleni párharc is megmutatta, hogy csak akkor van esély a sikeres nemzetközi szereplésre, ha a Fradi játékosai csapatként jól tudnak együttműködni.

Nem számít, hogy a mi csapatunk értéke jóval meghaladja a Zalgirisét. Erre a legjobb bizonyíték a magyar válogatott Eb-szereplése volt.

– A legfontosabb, hogy csapatként a Zalgiris fölé tudjunk nőni. A játékosokat jól felkészítettük az ellenfélből, rengeteg videót kielemeztünk róluk, és kimentünk Litvániába is megnézni a Lienfield elleni találkozójukat. Maximálisan koncentrációra lesz szükségünk a párharc során.

A BL-selejtező második fordulóját hazai pályán kezdi a Fradi a Groupama Arénában, július 20-án, este 20.00 órától. A visszavágót egy héttel később rendezik Litvániában.