A Kaposvár elleni bajnokin először kezdhetett a Ferencvárosban a nyáron szerződtetett Gróf Dávid. A zöld-fehérek kapusa nagyon örült, hogy kapott gól nélküli győztes mérkőzésen mutatkozott be, a klubhonlapon pedig arról is szót ejtett, milyen találkozóra számított az újonc ellen.

– Pénteken tudtam meg, hogy én fogok védeni. Az edzés előtt volt egy kis taktikai értekezlet, akkor szólt Tonó (Balogh Tamás, az FTC kapusedzője – a szerk.), hogy úgy készüljek, én kezdhetek majd.

Már több mint hat hete erre készülök, többször elképzeltem ezt a helyzetet, ott volt a fejemben az a kép, hogy én állok a kapuban.

Remek este volt, hiszen játszhattam, próbáltam élvezni minden percét. Köszönöm a családomnak és a barátaimnak, hogy végig hittek bennem, a győzelmet szeretném nekik ajánlani. Örülök, hogy kapott gól nélkül sikerült a bemutatkozás, ugyanilyen keményen fogok dolgozni a továbbiakban is, aztán az edző eldönti majd, melyik meccsen ki védhet – nyilatkozta a Budapest Honvédtól érkező hálóőr a fradi.hu-nak.

Gróf a kaposváriak elleni győzelmet is elemezte röviden.

– Ilyen találkozóra számítottam. Valószínű volt, hogy nem rólam szól majd a meccs.

De végig űznöm kellett a srácokat, hogy a koncentráció egyetlen pillanatra se lankadjon.

Ezt pedig sikerült is elérnünk, hiszen nem kaptunk gólt. Fontos volt ez a győzelem már csak azért is, hogy a keddi vereség után jó eredményt érjünk el. Most önbizalmat szereztünk, készülünk a csütörtöki Európa Liga-mérkőzésre.