Mint ismeretes, Gera Zoltán arccsonttörése miatt védőmaszkban lesz kénytelen játszani egy ideig, de közel sem ő az első, sem a Ferencváros, sem a hazai és a nemzetközi foci világában, aki hasonlóra kényszerült.

A zöld-fehéreknél Balog Zoltán, Dragóner Attila, Ferenczi István, Jova Levente és a holland Mark Otten is viselt már hasonló védőfelszerelést, de Torghelle Sándor, Vanczák Vilmos és Halmosi Péter is “öltözött már Zorrónak” a (közel)múltban a magyar futballisták közül.

 

 

 

Külföldön sem ritka a hasonló viselet, a Chelsea-nél például egészen nagy számban hordták különböző okokból (az orr- és arccsont-sérülés egyébként a leggyakoribb indok) a játékosok a védőmaszkot (például John Terry, Cesc Fabregas, Fernando Torres, Gary Cahill, Diego Costa, Petr Cech, sőt, a cseh kapus sérülése miatt egy, a védjegyévé vált fejvédőt is hozzácsapott az álarchoz). 

Ugyanígy láthattuk már Daniele De Rossit, Michael Ballackot, Klaas-Jan Huntelaart, Sinisa Mihajlovicot, Paul Gascoigne-t vagy épp Carles Puyolt is hasonló maszkban.

 

 

 

 

Facebook-oldalunkon szavazhattok is a szerintetek legjobb álarcra!