Gera Zoltán Veszprémbe látogatott, és a Noszlopy Gáspár Gimnáziumban tartott előadást, sőt a közönség kérdezhetett is tőle. A Ferencváros 97-szeres válogatott labdarúgója a publikum érdeklődése után, a vehirsport.hu-nak adott interjút.

Először a hosszú kihagyás utáni visszatérés került szóba.

– Nagyon készülök arra, hogy újra pályára lépjek. Olyan vagyok, mint egy gyerek, aki alig várja, hogy focizhasson. Egyre jobb formában érzem magam, de még van egy kis lemaradásom. Csinálom a rehabilitációt, és nagyon remélem, hogy egy-két héten belül újra pályára léphetek – számolt be egészségi állapotáról Gera Zoltán.

Felmerült a kérdés, hogy lesz-e még válogatott a 38 éves középpályás?

Természetesen még mindig vonz a válogatott, ha egészséges vagyok, és ismét elkezdek játszani a Fradiban, akkor utána lehet arról beszélni, hogy játszom-e még, avagy sem, addig viszont nem aktuális ez a kérdés

– válaszolt sejtelmesen Gera.

Gera korábbi gólöröme, vagyis a legendás hátraszaltó eredete is szóba került.

– Tisztán emlékszem, a Harkány csapatában léptem pályára a megyei I. osztályban, amikor életem első találatát megszereztem a felnőttek között. Pár mérkőzés után sikerült betalálnom, s akkor olyan érzelmek törtek elő belőlem, hogy örömömben ugrottam egy hátraszaltót. Egyáltalán nem készültem rá, nem terveztem meg, csak ezt követően gondoltam, hogy milyen jópofa lenne, ha innentől így ünnepelném a góljaim – mesélte.

A 2016-os Európa-bajnokságon hatalmas gólt szerzett a portugálok elleni utolsó csoportmérkőzésen. Elárulta, hogy az említett találkozón nem is lépett volna pályára.

Storck mester pihentetni szeretett volna a portugálok ellen, de végül sikerült meggyőznöm, hogy még nem vagyok én olyan öreg, hogy ki kelljen hagynom a találkozót.

Gera sikeres éveket töltött külföldön, de nem csak szép emlékei vannak. Többek között arról is beszámolt, hogy a Fulhamben Clint Dempsey kihívta verekedni a parkolóba.

– Soha életemben nem találkoztam olyan erős karakterű labdarúgóval, mint Clint Dempsey. Amikor Fulhambe kerültem, nem tudtam, hogy az ő posztjára igazoltak, és láttam, hogy kijátszottam őt a kezdő csapatból. Olyan agresszív volt, hogy edzéseken azt éreztem, nem szeretnék ennek a srácnak a közelébe kerülni, mert letépi a fejem.

Az is előfordult, hogy verekedni akart a parkolóban. Addig terrorizált a harcos hozzáállásával, akaratosságával, hogy egy idő után elkezdtem félni, s a kispadon találtam magam. Kellett egy kis idő, hogy ezt helyre tegyem akkor magamban, de mai napig csodálom és tisztelem azt a győzni akarást, ami megvolt benne

– jegyezte meg korábbi csapattársáról.