Gera Zoltán tavaly júniusban közösségi oldalán jelentette be, hogy 97 válogatott meccs és számos emlékezetes siker után befejezi a profi labdarúgást. Akkori bejegyzésében azt írta, már egy ideje foglalkoztatta a gondolat, de a napokban jutott döntésre játékoskarrierje lezárásával kapcsolatban.

Kedves szurkolók, barátok! Jó ideje foglalkoztat a gondolat, de a napokban véglegesen elhatározásra jutottam:…

Közzétette: Gera Zoltán – 2018. június 28., csütörtök

Személyében az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb, a nemzetközi színtéren is ismert magyar labdarúgója mondott búcsút a pályának, azóta Gera a Ferencváros és a magyar válogatott edzői stábjának is tagja. Ő az egyik nagykövete a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságnak is.

A Pécsről induló 39 esztendős középpályás 2000 és 2004 között, majd 2014 után ismét a Ferencvárost erősítette, közben Angliában, a Premier League-ben és a Championshipben szerepelt a West Brom, illetve a Fulham játékosaként – nem véletlenül kapta meg a “Magic Magyar” becenevet. 2010-ben Európa Liga-döntőt is játszott a londoni gárda színeiben, a fináléba jutásban pedig óriási szerepet játszott hat találatával.

Háromszor nyert magyar bajnoki címet és ötször Magyar Kupát az FTC-vel, háromszor volt itthon az Év Játékosa és ugyanennyiszer hódította el a Szuperkupát is a zöld-fehérekkel.

Pályafutásával kapcsolatban számos emlékezetes megmozdulás és gól marad emlékezetes. Alapemberként volt részese a magyar labdarúgás legutóbbi nagy sikerének, a 2016-os Európa-bajnoki részvételnek, amely során remek góllal vette ki a részét a későbbi győztes Portugália elleni 3-3-as döntetlenből.

Gera összes gólja a Fradiban…

…és a válogatottban

Ma ünnepli 40. születésnapját GERA ZOLTÁN, a magyar futball elmúlt évtizedeinek egyik legjobb és legismertebb játékosa. Klubszimpátiától függetlenül igazi PÉLDAKÉP. (Y) = tisztelet és köszöntés!

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. április 22., hétfő