A Vasas elleni kupadöntőn megsérült Lovrencsics Gergőnek maszkban kellett pályára lépnie a Jelgava elleni Európa Liga-odavágón. A zöld-fehérek játékosa a fradi.hu-nak elmondta, emiatt nem is mindig látott rendesen a pályán.

– Egy kicsit zavart a maszk, mert többször is úgy kellett felnéznem, hogy biztosan oda passzoljak, ahova kell. Például mikor Rolinak adtam a labdát, többször is jobban meg kellett néznem, hogy tényleg üresen van-e. Örülök, hogy már nem kell viselnem, sokkal jobb a térlátásom, biztosabbak a passzaim is. Jól érzem magam, fizikálisan is egyre jobban vagyok – mondta Lovrencsics.

Lovrencsics-páros a Fradiban

A válogatott labdarúgó arról is beszélt, milyen érzés volt egy pályán lenni a második félidőben beálló testvérével, Balázzsal.

– A meccs hevében sokáig nem is jutott el a tudatomig, hogy az öcsém beáll –mosolygott Gergő. – Utána próbáltam neki segíteni szóban is, illetve labdákkal is, amely bár sokszor nem sikerült, biztos vagyok benne, hogyha több lehetőséget kap, akkor komoly helyzetekig fog eljutni. Mondtam neki, hogy legyen a tizenhatoson belül, mert a szélről folyamatosan mentek befelé a labdák, és akár egy kipattanóra is lecsaphat. Dolgoznia kell tovább, két nagyon jó csatárral kell megküzdenie a kezdőbe kerülésért, de ugyanakkor sokat is tanulhat tőlük. Minden játékpercet meg kell becsülnie, és azon lenni, hogy a lehető legjobban teljesítsen.