TABELLA: Az NB I állása itt!

A sorsolás szeszélye folytán sorra “kapja” a Videoton a riválisokat legnagyobb ellenfelétől, a Ferencvárostól a bajnokságban. A Honvéd (elmaradt a Vidi kispesti meccse az első tavaszi fordulóban) és Diósgyőr után a hétvégén a Balmazújvárossal játszik majd Marko Nikolic együttese, majd sorrendben jönnek a továbbiakban is az FTC-től kapott ellenfelek – a Puskás, az Újpest, a Mezőkövesd, stb. – az elkövetkezendő hetekben.

A bajnoki aranyért folyó versenyfutás mellett ez amiatt is érdekes, hogy az érintett csapatok, a Fradi elleni meccseiken összeszedett piros- vagy sárga lapos eltiltásai mind a Videoton elleni mérkőzéseken éreztetik hatásaikat. Így volt ez a DVTK esetében is, ahol Lipták, Kocsis (5-5 sárga) és a kiállított Brkovic sem léphetett pályára, ami meg is látszott a borsodiak védekezésén a 4-1-re elveszített bajnokin.

De a Balmazújváros is elveszítette egy alapemberét a hétvégén, az FTC ellen, így az eddig 19 bajnoki mérkőzésen pályára lépett, a Ferencváros ellen kisárgázott ukrán védő, Jurij Habovda sem lehet majd ott a fehérváriak ellen. A balmaziak egyébként még viszonylag “jól jártak”, hiszen a Groupama Arénában pályára lépett és sárgái miatt ugyancsak veszélyben lévő Rus és Sigér is megúszta figyelmeztetés nélkül a találkozót, így a Videoton ellen ők játszhatnak majd.

A Fradi hétvégi ellenfelénél, a Puskásnál két 4 sárga lapos játékos van, ha Mevoungou vagy Osváth felkerül a bíró listájára, neki, nekik is ki kell majd hagynia / hagyniuk a Videoton-meccset.