Ahogy arról beszámoltunk, a Barcelona kiütéses sikerrel hangolt a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsre, a katalánok 4-0-ra győztek az Osasuna elleni bajnokin. Üröm a Barca-örömben, hogy a vasárnapi találkozón újabb védő esett ki a sorból a francia Clement Lenglet személyében, akit a 67. percbe kellett letámogatni a pályáról.

Beszéltem az orvosokkal és úgy néz ki, nem nagyon súlyos Lenglet sérülése. Ugyanakkor azt még nem tudom, hogy felépülhet-e a Ferencváros elleni, szerdai mérkőzésig – mondta a meccs után Ronald Koeman vezetőedző.

Az AS cikke szerint viszont aligha kockáztat majd a holland Lenglet budapesti szerepeltetésével, így egy soha nem látott és mindössze 22 év átlagéletkorú védelem állhat össze a zöld-fehérek elleni csoportmeccsre.

A Dest-Mingueza-De Jong-Júnior négyesben a holland a kakukktojás, hiszen eredetileg középpályás, de az idényben már a hátsó alakzatban is bemutatkozhatott kényszerből és a jelek szerint Budapesten is ott játszhat majd.

A lap szerint esetleg Jordi Alba középen történő bevetése merülhet még fel, de a balbekk sem teljesen egészséges.

A szerdai találkozónak a továbbjutás szempontjából már nincs tétje, a katalánok is ott vannak már a legjobb 16 között (a Juventushoz hasonlóan), ugyanakkor a csoportelsőség és a harmadik hely megszerzése miatt egyáltalán nem mindegy, hogyan végződik a magyarországi mérkőzés a G-jelű négyesben.