A Groupama Arénában tartott rendkívüli edzéssel készül a Fradi a csütörtök esti, Maccabi Tel-Aviv elleni Európa Liga-selejtezőre – számolt be róla a fradi.hu. A zöld-fehérek edzésének nemcsak az volt a különlegessége, hogy a meccs helyszínén zajlott, hanem az is, hogy Gera Zoltán élesben is bevetette magát – immáron edzőként. 

– Múlt héten jött az ötlet, hogy talán jó lenne edzeni egyet a Groupama Arénában – kezdte Thomas Doll. – A másik ok, amiért itt vagyunk, hogy ugyanabban az időpontban edzünk, mint amiben a Maccabi elleni mérkőzés is lesz. A pálya állapota remek, a játékosok is más hangulatban dolgozhattak, láttam rajtam, hogy élvezik.

Zoli egy hónapja játszotta az utolsó meccsét, mindig jó, amikor olyan emberrel beszélgetsz, aki imádja a labdarúgást. Játékosként is többször már edzőként gondolkodott, így nagy hasznát vesszük neki, remek ötletei vannak, örülünk, hogy itt van, hiszen nagy tapasztalata van.

Gera részletesen is elmondta, hogy miben tud segíteni korábbi társainak.  

– Néha beállnék, a kapura lövéshez is csatlakoznék. De ez van, most szedegetem a labdát, ez a normális. Azért kell idő, hogy megszokjam, de jól érzem magam, kedvesek az edzők, Thomasék minden segítséget megadnak. (…) Egyéni edzéseket fogok tartani, mellette itt vagyok a stábbal, figyelem az edzéseket, mérkőzéseket, és amin látom, hogy javítani lehet vagy a tapasztalatomból tudok valamit segíteni, akkor azt elmondom a játékosoknak. (…)

Elmondom, hogy a posztjukból adódóan mire figyeljenek, mit csinálnak jól, mit kevésbé, próbálok segíteni, javítani, hogy hova kell helyezkedni, milyen döntéseket kell meghozni.