A Ferencváros három magyar válogatott játékosa a csütörtöki Espanyol-FTC EL-csoportmeccset (1-1) közvetítő Sport TV-nek értékelte a találkozót.


Sigér Dávid:Nem mondom, hogy gyerekként erről álmodoztam, de ezt most így megélni óriási érzés. Tudtuk, hogy ha fegyelmezetten játszunk, meglepetést okozhatunk egy ilyen szintű csapatnak is. Ez főleg az első félidőben sikerült is, játékban elsősorban az első 20-30 percben játékban is felvettük a kesztyűt, birtokoltuk a labdát, támadásokat építettünk. A vezetésünk után feljöttek, mi pedig nem kockáztattunk annyit. Sajnáljuk a bekapott gólt, de az 1-1 is nagyon jó eredmény idegenben.

Kívülről talán úgy tűnhetett, hogy nem tudnak velünk mit kezdeni az első 30-40 percben, jól lezártuk a passzsávokat, a területeket, jól felkészültünk az Espanyolból, a szakmai stáb nagyszerű utasításait mindenki betartotta a pályán. 

Lovrencsics Gergő:A sérülésem már rendben van, az utóbbi két napban már tudtam rendesen, fájdalom nélkül edzeni a csapattal. Sajnálom, hogy Botkát le kellett cserélni, nagyon jól játszott, megérdemelte volna, hogy végig a pályán legyen. Örülök persze, hogy pályára léptem, jó volt ismét Európa Liga-csoportmeccsen játszani, hiszen Lengyelországban volt már benne részem. És persze örülök, hogy 15 év után pontot is szereztünk. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien elkísértek, és hogy az utolsó 20 percben – amikor fáradtunk és az Espanyol már nagyon nyomott – a biztatásukkal átlendítettek minket a holtponton.

Tökéletes nem volt a meccs, hiszen vezettünk, de egyenlített a hazai csapat, de ne legyünk elégedetlenek.

A következő, várhatóan teltházas hazai meccsre is nagy lökést adhat ez az eredmény. De közben a bajnokságot is meg akarjuk nyerni, hiszen megtapasztalhattuk, mennyivel könnyebb bajnokként eljutni a főtábláig.

Fradi-bravúr Barcelomában

Első meccs, első bravúr, avagy a Fradi Európa-liga-kalandjának nyitó fejezete az Espanyol ellen!

Közzétette: Sport TV – 2019. szeptember 19., csütörtök

Dibusz Dénes:Szerintem picit megleptük az Espanyolt a szervezettségünkkel, azzal, hogy ilyen jól leszűkítettük a területeket. Az első félidőben nem nagyon tudtak velünk mit kezdeni. Jók voltak a kontráink, talán az is meglepte őket, hogy Isael volt ma előre tolva, így három gyors emberünk játszott. Jól kezdtünk, sikerült megszereznünk a vezetést, és volt még pár lövésünk, amiből betalálhattunk volna. Aztán az Espanyol egyre jobban nyomott be minket a kapu elé, egyre több volt nálunk a pontatlanság, és sajnos egy sérülés után szituációból egyenlítettünk is. Aztán hősiesen tette a dolgát mindenki, védekeztünk, csúsztunk-másztunk, és szerencsére sikerült az egyik pontot hazavinni. Blazic sérülésénél szerintem egyből meg kellett volna állítani a játékot, hiszen a fejsérülés gyanúja is felmerülhetett, ráadásul az ötösön belül feküdt. Pont Sigér Dávid mondta, hogy nem is érzékelte, hogy ott fekszik Miha, így azt hitte, az embere lesre fut majd…sajnos a fejes nagyon közelről jött, csak belekapni tudtam a labdába, aztán a kapufáról kipattanó fejest ő érte el előbb.

Sajnáljuk ezt a gólt, bennünk lehetett volna akár az is, hogy megnyerjük a mérkőzést, de így is nagyon jó eredményt értünk el a döntetlennel.