A Ferencvárosi TC 29 éves bosnyák középpályása, Muhamed Besic karrierje fontos állomásairól, így a Fradiról is beszélt a klix.ba nevű portálnak. Besic az utóbbi években nem mindig jutott rendszeres játéklehetőséghez, ám most élvezi, hogy a magyar bajnokságban újra megmutathatja magát.

– Örülök, hogy újra pályára léphetek, keményen edzek és lassan újra formába lendülök. A futball iránti vágyam soha nem veszett el, élvezem a játékot – kezdte Besic.

A 45-szörös bosnyák válogatott játékos számára nehéz volt az az angliai időszak amikor nem játszott, de ott is sokat tanult. Besic 2014-ben igazolt az Evertonba a Ferencváros együttesétől, ezenkívül a szigetországban játszott még a Middlesbrough és a Sheffield United csapataiban is.

Futballistaként mindig játszani akarsz, ezért nehéz volt két évig a pályán kívül lenni. De sokat tanultam ezalatt az időszak alatt. A szezon elején még játszottam egy kicsit, de rájöttem, hogy még nem vagyok kész, nem vagyok ugyanaz a játékos. Ha nem vagyok kész és nem harcolok, akkor nem én vagyok a pályán. Most jobban edzek, és erősebbnek érzem magam – mondta.

A középpályás korábban rendszeresen meghívót kapott a bosnyák válogatottba is, ám 2020 szeptembere óta nem lépett pályára a nemzeti együttesben, de máig nagy vágya, hogy újra formába lendüljön és ismét válogatott lehessen.

Minden válogatott meccset nézek Adnan Kovaceviccsel és Eldar Civiccel, állandóan a válogatottról beszélünk. Sajnos nem jutottunk ki a világbajnokságra, de ilyen az élet. Mindig meghaltam a pályán, ha a hazám mezében voltam. Voltak jó és rossz meccseink is, de mindig kitettem a pályára a szívemet. Most lassan újra formába lendülök és mindig ott leszek Bosznia-Hercegovina mellett, ez soha nem fog változni. Mindig támogattak a szurkolók, épp ezért minden nap dolgozom és edzek, és ha Isten úgy akarja, hamarosan újra maximális állapotban leszek – zárta Besic.