Fotó: Sport TV

Fradi: "Olyan ünnepséggel készülünk, ami még Magyarországon nem volt" - a Groupamában sosem könnyű újpestinek lenni

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról is többek között, hogy olyan ünnepséggel készül a klub, amilyen még nem volt Magyarországon, hogy a BL vírus miatti új selejtezőrendszere akár kedvezhet is a Fradinak, illetve, hogy Szerhij Rebrov Magyarországon képzeli el a jövőjét.
Nyikes Zoltán 2020. június 19., péntek 17:08
Fotó: Sport TV
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról is többek között, hogy olyan ünnepséggel készül a klub, amilyen még nem volt Magyarországon, hogy a BL vírus miatti új selejtezőrendszere akár kedvezhet is a Fradinak, illetve, hogy Szerhij Rebrov Magyarországon képzeli el a jövőjét.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. június 19., péntek 17:08

Mivel kígyózó sorok állnak a jegypénztárak előtt, úgy gondolja a klubvezetés, hogy teltházas lesz a hétvégi Ferencváros – Újpest mérkőzés. A zöld-fehérek már bajnokként lépnek pályára a rivális ellen.

„A Groupama Arénában sosem könnyű újpestinek lenni. Főleg most, hogy bajnokként léphetünk pályára, ez nekünk egy nagy ünnep. Teszem hozzá, lesz egy nagy ünnepség majd a Mezőkövesd elleni mérkőzés alkalmával, amikor megkapjuk az aranyérmeket, és várunk oda is mindenkit nagy szeretettel.

Poénokat nem szeretnék ellőni. Maradjunk annyiban, hogy egy olyan ünnepséggel készülünk, ami még Magyarországon nem volt. 

Ez egy nagy állomás, most ugye tavaly megszereztünk a harmincadikat, idén a harmincegyediket, és megyünk tovább. De ezt is megfelelőképpen meg fogjuk ünnepelni” – nyilatkozta a Sport TV Mai helyzet című műsorában Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

A 2019-20-as szezont megszakította a koronavírusjárvány, de az eredmények úgy alakult, ahogyan a vezetőség elképzelte. Az EL-ben jól szerepelt a klub, pedig nagycsapatokkal szerepelt, és a bajnokságot is megnyerte, így a következő szezonban is érintett lesz a nemzetközi porondon.

„Az UEFA közleményéből kiderült, hogy más rendszerű lebonyolítás lesz. A selejtezőkörök egy mérkőzésből fognak állni egészen a playoffig. A playoffnál a Bajnokok-ligájában oda-visszavágó van, az Európa-ligában az is egy mérkőzésből áll – fogalmazott a klubvezető, aki arra is reagált, hogy ez akár a kiscsapatoknak kedvezhet is: „Szerintem igen. Ennek van sportszakmailag szerintem egy olyan pozitív oldala, hogy abban az esetben, ha egy erősebb ellenfelet kapunk – amire azért van esély.

Az első fordulóban kiemeltek leszünk, utána már nem -, akkor egy meccsen könnyebben történhet bármi, mint mondjuk két meccsen. Tehát mondjuk egy kvalitásbéli differencia kevésbe tud érvényesülni adott esetben egy mérkőzésen.

Van ennek egy olyan oldala is, hogy mivel egy mérkőzés van, azért a sorsolás fogja eldönteni azt, hogy ki játszik otthon. Tehát ad absurdum az is előfordulhat, hogy mondjuk négy mérkőzést játszunk idegenben, ami mondjuk azért bevétel szempontjából nem mindegy. Úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy milyen megoldást kínál majd erre az UEFA.”

Orosz Pál elmondta továbbá, hogy lesz nyáron mozgás a klubnál, ami természetes egy profi klubnál. Ám azt nem akarta még elárulni, pontosan milyen posztokon terveznek erősítést.

„Ezen dolgozunk mi, dolgozik Hajnal Tamás, dolgozik Rebrov, dolgoznak sokan és mindig a legjobb opciót próbáljuk kiválasztani, természetesen ez függvénye annak is, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre.”

A folytatásra is kitért: „Most először fejeződjön be ez a szezon. Megünnepeljük megfelelőképpen a bajnoki címet, de van még három mérkőzésünk, és egy Ferencváros sosem fog feltartott kézzel kimenni a pályára, annál is inkább, mert fontos és presztízsmérkőzéseink is következnek. Utána lesz egy kis pihenő a srácoknak, majd elmegyünk edzőtáborba, és augusztus 18-án kezdődnek a BL selejtezők. Augusztus 18-19. az első forduló, illetve a magyar bajnokság is elkezdődik augusztus elején, úgyhogy olyan hosszú szabadság nem lesz. De most sajnos volt pihenő.”

A Szerhij Rebrovot klubváltását érintő pletykákról kifejtette, az nem volt hatással a játékosokra.

„Ez egy teljesen természetes dolog és megmondom őszintén, örülök is neki, hogy ilyen hírek felröppentek, mert ez elismerés. Azt is mindenki tudja, hogy egy edző ugyanúgy, mint egy bármelyik másik munkatárs, egy szerződéses munkatárs, tehát tulajdonképpen nem röghöz van kötve semelyik klubnál, és ezt láthatjuk nemzetközileg is, hogy edzők jönnek-mennek. Szerhij itt képzeli el a jövőjét, és ezért mindent meg is tesz, hogy jól sikerüljön. Úgyhogy ő választotta, hogy hova megyünk edzőtáborba és szó nincs arról, hogy el szeretne menni innen.”

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz