Hamar hátrányba kerülhetett volna a Fradi a spanyol másodosztály második helyén álló Cádiz tartalékcsapata (amely a negyedik vonal éllovasa) elleni felkészülési mérkőzésen: egy jobb oldali szöglet után Sarir fejese ugyanis a kapufát találta el. Ezt azonban megúszták a zöld-fehérek, akik ezután már irányították a találkozót. A félidő hajrájában pedig a vezetést is megszerezték, miután Varga Roland szabadrúgásból mesterien lőtt a kapu jobb oldalába (1-0). A Fradi szélsője egy perccel később második találat is megszerezte: Gorriarán kísérletét még kiütötte a spanyolok kapusa, Varga azonban a kipattanót belőtte (2-0) – számolt be róla a fradi.hu.

A szünetben sort cserélt Thomas Doll, de a folytatás ugyanúgy alakult. Az új igazolás, Georgijevic Nagy Dominik passza után lőtt laposan a kapuba, majd a támadó a 80. percben Amadou átadását követően is gólt szerzett (4-0). A szerb játékos még egyszer a kapuba talált, de azt a gólt les miatt érvénytelenítették.

A Fradi beszámolója szerint a zöld-fehérek a spanyol másodosztályú Cádiz ellen léptek pályára, de a klub minden bizonnyal tartalékjait, a negyedosztályú Cádiz B-t szerepeltette. Erről tanúskodik az alábbi Twitter-bejegyzés is.

Felkészülési mérkőzés

FTC-Cádiz B 4-0 (Varga 41., 43., Georgijevic 64., 80.)

Első félidő: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Gorriaran, Leandro – Varga, Spirovski, Paintsil – Böde
Második félidő: Varga Á. – Lovrencsics G., Batik, Koch, Sternberg – Hajnal, Nagy D., Amadou, Rui Pedro, Lovrencsics B. – Georgijevic

Reagált a hírekre a Fradival szóba hozott román válogatott játékos