A lett válogatott Janis Ikaunieks próbajátékra érkezik a Ferencvároshoz – szúrta ki az ulloi129.hu az átigazolási hírekre szakosodott Foot Mercato francia honlapján. A lap úgy tudja, hogy a zöld-fehérek érdeklőnek a futballista iránt, de először meg akarják nézni, milyen fizikai állapotban van. Ezért az elsősorban támadó középpályásként bevethető ballábas játékos a jövő hetet Thomas Doll együttesével tölti.

Ikaunieks pályafutása ígéretesen indult Lettországban, 2014-ben a Liepaja futballistájaként az év legjobb játékosának is megválasztották, miután 32 bajnokin 23-szor volt eredményes. Ekkor vitte el a francia Metz, de a hírek szerint a Dinamo Zagreb, az Ajax, a Stuttgart és az Udinese is érdeklődött iránta.

A Metzbe azonban nem sikerült beverekednie magát, első két szezonjában összesen 12 meccsen játszhatott: négyszer az élvonalban, nyolcszor a másodosztályban.

Ezért előbb a görög első osztályú Larissának adták kölcsön, ahol 10-szer szerepelt, majd korábbi klubjában, a Liepajában is játszott hat találkozót. A lett élvonal azonban véget ért, és mivel vélhetően ismét kölcsönadnák őt, így szóba jöhet egy újabb klubváltás.

Ikaunieks 17-szer volt lett válogatott, ahol van két gólja is. A 2016 októberi, lett-magyaron (0-2) 22 percet volt a pályán.

Paintsilnél súlyos betegséget diagnosztizáltak – a Fradi is megerősítette