Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója az M1 “Ma reggel” című műsorának vendége volt, ahol Böde Dániel és Davide Lanzafame jövője, valamint Szerhij Rebrov állítólagos törökországi megkeresése is szóba került.

Böde és Lanzafame sorsáról

Mind a két játékosnak élő szerződése van. Danié más helyzet, hiszen hét éve nálunk van – egy évvel meghosszabbodott egyébként a szerződése. A Fradi-fiesztán elmondta, hogy ha a szívére hallgat, akkor marad, ha az eszére, akkor menne: most pihen és utána megbeszéljük, hogy mit szeretne.

Lanzafame kapcsán nincs miről beszélni, élő kontraktusa van a Ferencvárosnál.

23 év után újra 10 ezer fölött az FTC hazai nézőszám-átlaga

Egyrészt a csapat teljesítményének köszönhetjük, másrészt annak a fantasztikus hangulatnak, ami a stadionban van. De a szurkolókat fogadó infrastruktúra sem elhanyagolható szempont, hiszen ez egy minden igényt kielégítő létesítmény. 

A télen érkezett 8 játékosról

Ár-érték arányban nagyon jól sikerültek az igazolásaink még ha olyan átigazolási időszak soha nincs, ami 100 százalékos – sem a Fradinál, sem más csapatnál. De beváltak az igazolásaink, mondhatjuk, hogy összeállt a keret a BL-selejtezőkre. 

Rebrov kőkemény szigoráról…

Van szigorú fegyelem és úgy vélem, hogy ez jót is tett a csapatnak. Szerhij Rebrov másfajta mentalitást hozott az öltözőbe, mint amit Thomas Doll képviselt. Thomasnak innen is külön köszönet, hiszen neki is nagy szerepe van a bajnoki címben. Rebrov más karakter, más iskolán nőtt fel, nagy fegyelmet tart, ez látszik a pályán is. Nem egyéniségeket, nem egyéneket, hanem a csapatot nézi.

…és állítólagos törökországi lehetőségéről

Engem senki nem keresett ez ügyben és tudomásom szerint Szerhij nagyon jól érzi magát Magyarországon. Hallottam a pletykát, de hivatalosan semmi nem jutott el hozzám. 

A BL-felkészülésről, lehetséges igazolásokról

Úgy vélem, hogy jól alakul. A játékosok most rövid, tizenegynéhány napos szabadságon vannak, de június 7-én már kezdünk az orvosi vizsgálatokkal.

A kerethez még fognak csatlakozni új játékosok, de nem nagy létszámban, nagy mozgást senki ne várjon – posztokról most nem szeretnék beszélni. Keresi a szakmai stáb, a scouting-hálózat a játékosokat, a végén 3-4 játékos jöhet majd szóba.

Ausztriába megyünk kétszer is edzőtáborba, június 18. a sorsolás, július 7-8-án pedig már az első meccset játsszuk a BL-ben. A cél az, hogy be kell jutni valamelyik csoportkörbe – minden évben elmondom, hogy mind a szakmai, mind az infrastrukturális, mind az anyagi feltételek adottak ehhez. Ami a lehetséges ellenfeleket illeti: volt, amikor örültünk, mert jóval gyengébbnek tűnt a rivális, de láttuk, mi lett az eredmény. Most legyen másképp! 

Nagy Dominik klubot válthat, Lipcsei megegyezett a csapatával – hazai átigazolási hírek