A szlovén Matej Jug vezeti csütörtökön a Ludogorec-Ferencváros mérkőzést az Európa Liga-csoportkörének 6. fordulójában. Segítői honfitársai Matej Zunic és Grega Kordez lesznek, a negyedik játékvezetői feladatokkal Nejc Kajtazovicot bízta meg az európai szövetség.

A szlovén bíró 2007 óta FIFA-kerettag, az EL-ben idén öt találkozón fújta a sípot, valamint júniusban az 1-0-s hazai sikerrel végződő Magyarország-Wales Eb-selejtezőn is közreműködött. Az elmúlt idényben a BL-ben három – többek között a Malmö-MOL Vidi FC (1-1) harmadik selejtezőkörös párharcán – az Európa Ligában pedig négy találkozón dirigált.

Jugnak nem ez lesz az első olyan párharc, amelyet magyaroknak vezet: a fentebb említett magyar válogatott meccse mellett a Vidi találkozóján, a Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev-AEK Athén (0-0) EL-mérkőzésen, valamint 2018. június 9-én, Georges Leekens szövetségi kapitány irányítása alatt lejátszott ausztrálok elleni (1-2) felkészülési meccsen is közreműködött – mint utólag kiderült, ez volt az akkori magyar kapitány utolsó mérkőzése.

Négy és fél évvel ezelőtt, a 2015. június 13-i Finnország elleni (1-0-ra győztünk idegenben) Eb-selejtezőn is megfigyelhettük a játékvezetői munkásságát.

A nemzeti csapat és a Vidi mellett a Debrecen is jól ismerheti Jugot: hat évvel ezelőtt, a 2012-13-as szezonban a Nyíregyházi Városi Stadion megrendezett DVSC-Club Brugge (0-3) EL-rájátszás odavágóján fújta a sípot.

Kassai első BL-bevetése: 13 hónappal a botrányos 11-es után Madridban vezet