A miniszterelnök múlt heti bejelentése szerint május végén indulhat újra a lengyel élvonalbeli bajnokság, amely 37 fordulójából eddig 26-ot játszottak le. A Lech Poznan jelenleg az 5. helyen áll az alapszakaszban, kilenc ponttal lemaradva az éllovas Legia Warszawától, amely a legnagyobb esélyes arra, hogy megszerezze a bajnoki címet, ami az egyetlen Bajnokok Ligája-indulást érő hely is egyben.

A 2×45.info lengyel oldal így összeállította azt az álomcsapatot az elmúlt évtizedből, amellyel nemcsak álom lenne a legrangosabb európai kupasorozat elérése a Lechnek, hanem kötelező feladat.

A középpálya jobb oldalára a Ferencváros játékosa, Lovrencsics Gergő került, aki 2012-től 2016-ig erősítette a poznaniakat,

2015 nyarán pedig bajnoki címet is ünnepelhetett. A honlap megjegyzi, a magyar játékos rögtön az első szezonjában megmutatta kvalitásait, 7 góllal és négy gólpasszal robbant be a lengyel élvonalba, így az egyéves kölcsönjáték után úgy döntött a Lech, hogy végleg meg is szerzi. A cikk kiemeli, hogy ez jó döntésnek bizonyult a klub részéről, hiszen Lovrencsics a következő idényben még jobb számokat produkált, 9 gól és 13 kulcspassz volt a mutatója.

Az előző évtized legjobb tizenegyébe még egy ismerős név bekerült Artjoms Rudnevs személyében,

aki 2009 februárjától 2010 nyaráig Zalaegerszegen játszott.A Transfermarkt adatai szerint a lett támadó 2010-ben 600 ezer euróért igazolt a ZTE-től a Lechbe, ahol két szezon alatt 73 meccsen 45 gólt jegyzett, így rögtön felfigyelt rá a német élvonalbeli Hamburg.