Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál az M4 Sportreggeli műsorában nyilatkozott több témáról – többek között az eddigi átigazolásokról és a lehetséges érkezőkről is.

A külföldi bajnokságokba elszerződő labdarúgókról

– Semmiféle morális alapom nincs sem nekem, sem a klubnak, hogy egy olyan gyereket, aki hatéves kora óta arra készül, hogy komoly pénzt keressen egy komoly klubban és bajnokságban, megakadályozzak ebben. Nyilván van egy Fradizmus, egy kötődés azok között, akik itt nőttek föl, de azok is el fognak menni. Lásd, amikor elment a Gera Zoli, aztán pedig visszajött, amikor abban a fázisban volt, hogy megteremtette szakmailag és egzisztenciálisan, amit szeretett volna.

Holczer Ádám és Bognár István érkezéséről

– Kapusposzton volt egy kényszerszituáció Jova Leventével kapcsolatban, szerettünk volna egy váltást. Ádám érkezésével a Dénesen is lehet, hogy nagyobb nyomás lesz, nagyobb lesz a konkurencia. (…) Gera Zoli egy genetikai csoda, de nem várhatjuk el, hogy mindig ő vigye a hátán a csapatot. Nekünk már az ő pótlásán is gondolkodnunk kell. Bogesz érkezésével egy lépéssel talán előrekerültünk. Meglátjuk, hogy ebben a közegben, hogy fog teljesíteni, nagyon bízom benne. Nagyon kreatív és jó játékos, reméljük, nem nyomja meg a Fradi-közeg.

 

Az albán válogatott Jahmir Hykáról és az esetleges érkezőkről

– Szó volt róla, hogy Hyka esetleg idejön hozzánk, de kapott egy olyan ajánlatot az Egyesült Államokból, amivel nagyon nehéz versenyezni. Bizonyos összegekkel mi már nem tudunk konkurálni, és nem is fogunk tudni. Most jön még két ghánai játékos próbajátékra. Itt van nálunk egy U21-es montenegrói válogatott balbekk, Ilija Tucevic, aki próbajátékon van.

A Fradinál felmerült fegyelmi vétségekről

– Bizonyos esetekben kénytelenek vagyunk zéró toleranciát alkalmazni, vannak olyan dolgok, amelyeket nem lehet elnézni. Olyan fegyelmi vétség is előfordul, amely nem olyan súlyos. De van egy olyan szint, amit már nem tudunk tolerálni.

Németországból vinnék a Vasas válogatottját – kattints a friss átigazolási hírekért!